Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

Çavuşoğlu'ndan DATÜB Heyetine Yakın İlgi

Strasbourg’a gelen DATÜB heyetine Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuoğlu yakın ilgi gösterdi. 23 Ocak Pazar gününden başlayan yakın ilgi son gün 28 Ocak’a kadar devam etti. Ahıska Türkleri ile özel görüşen Çavuşoğlu DATÜB heyetine öğle yemeği verdi.

Merkezi Ankara’da kurulan ve kısa adı DATÜB olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkan Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov başkanlığında, DATÜB Genel Koordinatörü Prof. Dr. İlyas Doğan (Türkiye), Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar (Fransa), Gürcistan Temsilcisi İsmail Molidze, Rusya Temsilcileri Fuad Pepinov, Cavit Aliyev, Azerbaycan Temsilcileri Şemsettin Serverov, Abdullah Ağaliyev ve Ulvi Pepinova (İngiltere) katıldılar.

Strasbourg’a gelen DATÜB heyetine Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuoğlu yakın ilgi gösterdi. 23 Ocak Pazar gününden başlayan yakın ilgi son gün 28 Ocak’a kadar devam etti. Pazar günü akşam Alanya’dan gelen heyete yemek veren AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu’nu da davet etti. Yemekteki konuşmasında Ahıska Türklerini tanıtarak İsmihanoğlu’na da söz verdi. DATÜB Genel Başkanı İsmihanoğlu ise konuşmasında günümüzde Türk dünyasının öneminden söz ederek Ahıska Türklerinin sürgünlerini ve ellerinden alınan haklarının geri iade edilmesi mücadelesinden kısaca bahsetti. Bu aşamada Mevlüt Çavuşoğlu’nun desteğine teşekkür etti.

2011 yılı ilk dönem Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi toplantılarında yoğun gündemi olan Başkan Çavuşoğlu Ahıska Türklerine zaman ayırarak yakın ilgi gösterdi. Yetkililerle görüşmelerde ve randevuların ayarlanmasında asistanlarına özel direktif vererek Ahıska Türklerinin sorunlarıyla ilgilenilmesini istedi.

AKPM Başkanı Çavuşoğlu’nun Avrupa Konsey’inde Ahıska Türklerinin sorunlarıyla ilgili tüm kurumların ve komisyonların görüşmeleriyle ilgili bilgi alarak takip etmesi DATÜB heyetini memnun etti.

ÇAVUŞOĞLUNA TEBRİK ZİYARETİ

25 Ocak 2010 yılında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığına 2 yıllığına seçilen Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu bir yılını doldurması vesilesiyle prosedür gereği ara seçim yapıldı. 24 Ocak 2011 Pazartesi yapılan oylamada yeniden AKPM başkanlığına seçilen Çavuşoğlu’nu DATÜB heyeti makamında ziyaret ederek tebrik etti.

DATÜB HEYETİNE YEMEK İKRAMI

Bu sene yoğun bir gündemi olan AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu DATÜB heyetine daha yakın olabilmek adına her fırsattı değerlendirdi. Çarşamba günü Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç onuruna yemek programı iptal edilince araya Ahıska Türklerini alarak DATÜB heyetine yemek verdi. Yemekte Ahıska Türklerinin sorunları uzunca konuşuldu. Daha çok Gürcüler ile diyalogun kurulması ve Cumhurbaşkanları düzeyinde görüşmeler yapılması konusu gündeme geldi. Buradaki amacın Gürcistan ile dostluğun korunarak yapıcı olunması ve sorunların hızlı bir şekilde çözülmesinin önemi bir kez daha vurgulandı. Ancak Gürcistan tarafının Rusya ile sorunlarından gözlerinin başka bir şey görmediğini söyleyen başkan her aşamada Ahıska Türkleri sorununu gündeme getirerek göçü bir an önce başlatmalarını ısrarla söylediklerini ifade etti.

SON DURUM DEĞERLENDİRİLMESİYAPILDI

Son bir durum değerlendirmesi için bir araya gelen Mevlüt Çavuşoğlu ile DATÜB heyeti AKPM Başkanı Çavuşoğlu’na Avrupa Konseyi nezdindeki çalışmaları hakkında genişbilgi sundular. Görüşmelerin ilk gününden itibaren çok olumlu geçtiğini söyleyen Heyet başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Çavuşoğlu’na yakın ilgisi ve yardımlarından dolayı Ahıska Türkleri adına teşekkür etti.

Avrupa Konseyi’nde Ahıska Türkleri sorunlarını ilgilendiren en önemli görüşmelerin Genel Sekreter Thorbjorn Jagland, Göç ve Mülteciler Komisyonu Başkanı Christopher Chope, İnsan Hakları Komiser Yardımcısı Bojana Urumova ve İnsan Hakları Komiseri danışmanı Marcel Capi bunun yanında diğer kulislerde yapılan ikili görüşmelerin çok olumlu geçtiği ifade edildi.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz