Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türklerinin Adını Kendi Çıkarları İçin Kullananlara Açık İhtar!

08.02.2014 tarihli Zaman Amerika gazetesinde ve ardından Samanyolu haber televizyonunda, Amerika’da yaşayan Ahıska Türklerinin Türkiye hükumetinin politikalarını kınadığı anlamında bir haber yayımlanmıştır.

Öncelikle Birliğimize bağlı hiçbir üye kuruluş bu konuda bir beyanda bulunmamıştır ve bize bağlı hiçbir sivil toplum kuruluşunun bu tarz bir beyanda bulunacağına inanmıyoruz.

Bir takım çevrelerin kendi emellerini desteklemek için halkımızın adını kullanması son derece çirkindir.

Konuyla ilgili Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) merkezini arayan çok sayıda hemşehrimiz başta Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Özbekistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Amerika Birleşik Devletlerinin muhtelif eyaletlerinden olmak üzere tepki mesajları gelmiştir.

Ahıska Türklerini Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti aleyhtarı gibi göstermeye dönük saptırıcı davranışları tümüyle reddediyoruz. DATÜB olarak bildirmek istiyoruz ki, kasıtlı ve yanlı olarak hazırlanan haber gerçeği yansıtmamaktadır. Halkımız bu tür polemiklerin içerisinde asla yer almayacaktır. Türkiye Hükumetinin Ahıska Türkleriyle ilgili duyarlılığı da tüm halkımız tarafından bilinmektedir.

Bir sivil toplum kuruluşu olarak siyasi çekişmelerin dışında kalacağımızı ve Türkiye’ye karşı yabancı çevrelerce başlatılan ülke istikrarını ve huzurunu bozmaya dönük operasyonlara asla alet olmayacağımızı Türk kamuoyu bilmelidir.

Bütün dünyadaki Ahıska Türklerini temsil eden Birliğimizin beyanları dışında haberlere itibar edilmemesi, bizleri iç siyasette taraf yapmaya çaba harcayanları hayal kırıklığına uğratacağımızı, bazı çevrelerin üzerimizden hesap yapma yanılgısından bir an önce vazgeçmelerini bilhassa ilan ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

DATÜB Yönetim Kurulu

 

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz