Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

ÇAĞRI - 3

Bütün Ahıskalıları, Dünya Ahıska Türkleri Birliği - DATÜB çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz.

Sevgili Ahıskalı kardeşlerimiz, bildiğiniz gibi Dünya Ahıska Türkleri Birliği'nin ilk konferansı 2 Ağustos 2010 tarihinde Kazakistan'ın Almatı kentinde düzenlendi.

Bu konferans 2 Ağustos Dünya Ahıska Türklerinin birlik ve beraberlik bayramı olarak tarihe yazıldı.

DATÜB’ün yol haritası çizildi. Aradan 6 ay geçti. Bu zaman içinde DATÜB kendini tanıtmak için tanıtım toplantıları, konferanslar düzenledi.

6 ay içinde 3 defa Avrupa Parlamenterler Meclisi'nde lobiler oluşturuldu. Yetkililere birinci ağızdan Ahıska Türklerinin problemleri anlatıldı. Avrupa’nın en saygın teşkilatından biri olan AGİT toplantısına özellikle Ahıska Türkleri davet edildi ve 30 dakikalık konuşmada bizim problemlerimizi toplantıya iştirak eden devletlere bizzat anlatıldı.

Sayın Genel Başkanımız Ziyadtin İsmihanoğlu KASSANOV'un 6 ay içinde iki defa Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL, T.B.M.M Başkanı Sayın Mehmet Ali ŞAHİN, Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ve DışTürklerden Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Çelik ile yapılan görüşmelerde defalarca Ahıska Türklerinin haksız bir şekilde sürüldüklerini ve sonrası Ahıska Türklerinin yaşadığı sıkıntıları ve sorunları anlatmıştır. Ve de çözüm yolunun Ankara-Tiflis ve Strazburg üçgeni içinde olduğu anlatılmıştır.

Sevgili kardeşlerimiz; 6 ay içinde, DATÜB temsilcilerinin bu kadar yol kat etmeleri yeni bir dönemin başlangıcının işaretidir. Ama hala bugün bazı Dernek yöneticilerinin bu şerefli davada çekimser kalmaları düşündürücüdür.

Biz bu çağrımızda dünyanın dokuz ülkesine dağılan Ahıska Türklerimizin bir ten, bir can olmaya ve şerefli davamızı sonuna kadar sürdürmeye davet ediyoruz.

Kaybedilen her bir dakikamız bizim aleyhimize olmaktadır. Biz bugünkü günde bizlere tanınan DATÜB’ün gücünü doğru bir şekilde kullanarak yıllar önce haksızlığa uğradığımızı ve insanlık dışı muameleye tâbi olduğumuzu bütün dünyaya anlatmalıyız.

Bütün Ahıskalıları DATÜB çatısı altında birleşmeye bir kez daha davet ediyoruz.

Paşa ALİHAN - Sürgüne UğramışAhıskalıların Haklarını Koruma Merkezi Başkanı
Mircevat AHISKALI - Sürgüne UğramışAhıskalıların Haklarını Koruma Merkezi Başkan Yardımcısı
Canpolat ABBASOĞLU - Uluslararası Ahıska Sanatseverler Birliği Başkanı
Ümmet ZABİT - Ahıska Spor Başkanı
Veysel URAVELİ - Ahıskanın Sesi Tiyatrosu
Yaşar MURAT - Karabağ Gazileri Birliği Başkanı
Mekzade ORMANCI - AH-HAK İhtiyarlar Şurası Başkanı
Feride MECİDOVA - AH-HAK Kadınlar Kolu Başkanı
Mert Ali KASIM - AH-HAK Gençler Kolu Başkanı
Alişer FEYZİ - Ahıskalı Öğrenciler Birliği Bursa Başkanı
Mikail İBRAHİMOĞLU - AHISKA.NET

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz