Bayram ARİF (KUZUK) 2 haber

İlgili Haberler

Bursa'da Nevruz Coşkusu

20 Mart başta pazar günü, Dünya Ahıska Türkleri Birliği, Türkiye Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu ve Bursa Ahıskalılar Derneklerinin düzenlemişolduğu Nevruz Bayramı Şenliği büyük ilgi ve coşkuyla geçirildi.

Bu sene ikinci kez Ahıska Türkleri Nevruz Bayramı şenliğinin kutlamalarını geçirdiler. Daha Türkiye'de Nevruz Bayramı Devlet tarafından resmileşmişolmasa da, ama devlet yetkilileri tarafından da hiç bir engel olmadan geçirilen Nevruz Bayramı Şenliği büyük ilgi, sevinç ve coşkuyla karşılandı. Bu şenliğe çok büyük sayıda, 3000'i aşkın halkımızın katılımı ile Nevruz Bayramı Şenliğini renklendirdiler. Bu güzel Nevruz Bayramı programımıza, bizimle birlikte bu sevinci, coşkuyu ve mutluluğu paylaşmak için, bizleri katılımlarıyla onurlandıran konuklarımız teşrif buyurdular.

Protokol konuklar arasında: Azerbaycan İstanbul Konsolosu Sayın: Hikmet Gözelov, Bursa Valisi Sayın. Hüsamettin Harput, Bursa Ak Parti Millet Vekilleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım İlçe Belediyesi, Osmangazi İlçe Belediyesi yetkilileri, Bursa İl Emniyet Müdürü, Bursa Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü, Yıldırım İlçesi Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü, İstanbul  " İsmiralda " Havacılık ve Turizm Şirketi Sahibi Sayın: İsmiralda Hanımefendi, hazır bulundular.

Daha sonra, protokol üyeleri yerlerine oturduktan sonra program şöleni başlandı. Programa Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, önderimizin silah arkadaşlarını, Zafer savaşında şehit düşen atalarımızı İstiklal marşının eşliğinde yad ederek başlandı.

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Sayın: Özgen Keskinin desteğiyle, Nevruz Bayramı Meydanı Gezer Sahne ve tüm teknik takımıyla donatılmıştı. Kürsüye bir bir konuklar davet edilerek çıkışlar yapıldı. Kürsüye çıkan Azerbaycan İstanbul Konsolosu Sayın: Hikmet Gözelov:

“ Ahıska Türklerini baharın başlanışı, yeni günü, yeni yılı sayılan geleneksel Türk "Ergenekon" Nevruz Bayramıyla kutladı. Azerbaycan İstanbul BaşKonsolosunun tebriklerini de halka iletti. Birlikte bu coşkuyu, bu sevinci yaşayarak kutlamaktan çok mutlu olduğunu söyledi “.

Bursa Azerbaycan Derneği Başkanı Sayın: Hanımefendi: Türk dünyasının binlerce evvel geleneksel olarak süre gelen " Ergenekon " Nevruz Bayramı münasebatı ile tebrik etti.

Daha sonra kürsüye Bursa Valisi Sayın: Hüsamettin Harput davet edildi.

Sayın Valimiz Hüsamettin Harput:

“ Değerli Ahıskalı hemşerilerim, bugün bu bayramı, bu şenliği, bu heyecanı burada sizinle birlikte kutlamak benim için gurur vericidir. Bugün, Türk geleneklerine göre bahar gelişinin ilk günüdür, yeni yılın gelmesidir. Sizleri bu Nevruz Bayramı ile kutluyor ve tebrik ediyorum, Ahıska Türklerinin meselesi bir tek Ahıskalıların problemi değil, Ahıska Türklerinin meselesi 73 milyon olan Türkiye problemidir ”.

Nevruz Bayramı Şenliği programına katılımlarıyla onurlandıran ve şenlendiren katılımcılar: Programımıza en önemli ve en güzel rengi katan, Osmanlı İmparatorluğu döneminde atalarımızı coşku ve heyecanla savaşmeydanlarında, düşman üzerine Allah Allah diye nara çektirip hücum ettiren Bursa " Uludağ Mehter " takımıydı. Mehter Takımının gösterisinin ardından, şenliğimize davet edilen sanatçılarımız yer aldılar.

Türkiye Kültür Bakanlığı, Ankara Devlet Radyo Televizyonu Halk Müziği sanatçıları, Bursa Ahıska Türkleri sanatçıları Grup "Sevinç", Grup "Özgür", Ahıska Türk Halk Oyunu Ekibi

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz