Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

Düstursuz biri Ahıska Türklerini üzerine patentlemiş

Asırlardır baskılar altında tutulan Ahıska Türkleri son yüzyılda, yani, 1944 yılından beri tam 68 yıldır sürgün hayatı yaşıyoruz.  Tarihte çeşitli nedenlerle Ahıska yöresinden göç eden ve en son 14 Kasım 1944 yılında Stalin ve Beria’nın hışmına uğrayan Ahıska Türkleri bugün dünyanın 10 değişik ülkesinde parçalanmış bir halde yaşama mücadelesi verirken özümüzü korumayı başarmış ender toplumlardan biriyiz.

Biz Ahıskalılar öylesine saf ve öylesine temiz bir toplumuz ki bize el atan herkese gönlümüzü açmışızdır. Bu kişileri sevdiğimizde de yapmacık değil yürekten sevmişizdir. Onları baş tacı etmiş söyledikleri cilalı sözlerine hep inanmışızdır. Yani açıkçası hep üçkâğıtçılar tarafından kandırılmış sonuçta sömürülmüş bir toplumuz.

Birinci Dünya Savaşı sona ermiş, ardından top yekûn Kurtuluş Savaşı başlatılmış, Türk askeri Azğur’u aşıp Borjomi’de iken, Ahıska büyük bir talihsizlik sonucunda masa başında çizilen sınırlarla Posof ve Ahıska olmak üzere bir toplum ikiye bölünmüş ve Ahıska Ana vatandan ayrı kalmıştır. Çünkü Ahıska halkı sözde ileri gelenlerine inandığından saf ve temiz duygularının kurbanı olmuştu.

Halen aynı inancıyla yaşamlarını sürdüren Ahıskalılar her önüne gelene olan inançlarını devam ettirmektedir.

Kendilerine yardım etmek için soyunan sözde yardımseverlere inanan Ahıskalılara bakın bu üçkağıtçı takımı ne yapıyor. Ahıskalılara yardım etmek için öne çıkanlar gerçekte Ahıskalıları kullanarak sırtlarına biniyorlar. Bu yetmezmiş gibi terbiyesizliğini devletin resmi kurumlarına başvurarak resmileştirme cüretinde bile bulunabiliyor.

Ne mi oldu?

Ankara’da bir Ahlaksız, küstah bunca Ahıskalıyı hiçe sayarak, sırtımıza bindiği yetmezmiş gibi, birileri “Yeter in milletin sırtından” deyince de açıkgözlülük yaparak gidip “Dünya Ahıska Türkleri Birliği” adını kendi üzerine patentliyor. Yani Ahıska Türkleri onun üretimiymiş gibi kendisine resmi bir pay çıkarıyor.

Yakında çıkıp biz Ahıskalıların adlarını bile bu tiplerin koyduğunu ve babalarımızdan isim hakkı tanzim etmeye kalkmalarını bile iddia etmelerine artık şaşmayalım.

Peki, bu devletimizin ilgili kurumuna ne demeli. Ahıska’nın bir vilayet olduğunu bilmiyor mu? Ahıska Türklerinin bir toplum, bir millet olduğunu bilmiyor mu? Dünya Ahıska Türkleri Birliği’nin bir sivil toplum kuruluşu olduğunu anlamıyor mu ki kalkıyor bu ahlaksıza patent veriyor…

Ne yapmalı?

Burhan ÖZKOŞAR - Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa TemsilciBu ahlaksızlara karşı tüm Ahıskalılar olarak top yekûn mücadele başlatarak savaş ilan etmeliyiz. Bizim adımıza sahiplenmeye varana kadar kanımızı emmek isteyen bu tîpîlere (kan emen) dur demeliyiz. Stalin, Beria silah zoruyla haklarımızı gasp etmişlerdir. Günümüzdeki tîpîper ise adımızı bile üstlerine papentliyerek hakkımızı gasp ediyorlar. Ne farkı kaldı ki…

Bunu yaparken şunu unutuyorlar galiba; artık Ahıska toplumu bilinçlendi ve güçlendi. Öyle gençlerimiz var ki sadece Türkiye’deki Ahıskalı gençler sizi gibi kan emici tîpîleri bir kaşık suda boğar.

Şimdi Ahıskalılara sesleniyorum; Bu kişiyi bularak teşhir etmeliyiz. Toplumun nazarında mahkûm etmeliyiz ki bir daha buna benzer ahlaksızlar çıkıp milletimizin sırtına binme cesareti gösteremezsin.

Burhan ÖZKOŞAR
DATÜB Genel Başkan yardımcısı ve Avrupa Temsilcisi

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz