Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu, antrenman yapacak rakip bulamıyor

Denizli'nin Honaz ilçesinde yaşayan Dünya Ağır Siklet Bilek Güreşi Şampiyonu Ferit Osmanlı, antrenman yapacak rakip bulamıyor. Özbekistan doğumlu, Ahıska Türkleri'nden olan ve Türkiye'ye gelerek 2009 yılından bu yana Türkiye adına müsabakalara katılan Osmanlı'nın, üç dünya ağır siklet şampiyonluğu ve birçok derecesi bulunuyor.

Özbekistan adına yarışırken 2004, 2005 ve 2006 yıllarında Dünya Şampiyonu olan Osmanlı, daha sonra Türkiye vatandaşlığına geçmiş. Ağırlık çalışarak müsabakalara hazırlanan Ferit Osmanlı, "Bizim 10 günde bir masa antrenmanı yapmamız gerekiyor ancak Türkiye'de rakibim olmadığı için sıkıntı çekiyorum." dedi. Bir spor salonunda asgari ücretle hocalık yaparak geçindiğini belirten Osmanlı, "Bilek güreşi antrenmanı için bazı makaralar var ancak burada bulunmuyor. Bu aletler çizilip üniversitelerin makine bölümlerinde de yapılabilir. İlgililerden destek bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Haftada üç defa çalışarak bu yıl Kazakistan'daki dünya şampiyonasına hazırlandığını ifade eden millî sporcu, bilek güreşinin 2012 yılında olimpiyatlara alınma ihtimali olduğunu sözlerine ekledi. 

Kaynak: TIMETURK

VIDEO - Dünya Ağır Siklet Bilek Güreşi Şampiyonu - Ferit OSMANLI

Yorumlar

2 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz