Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

Türk Amerikan Dayanışma Konferansı yapıldı

Dayton Ahıska Türk Amerikan Toplumu Merkezi, “Türk-Amerika Dayanışma Günleri Konferansı” düzenledi. Her yıl düzenlenen etkinliğin bu sene ikincisi Dayton’daki Wright State Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

ADB’de yaşayan Ahiska Türkleri bu ülkedeki toplumsal etkinliğini arttırmaya başladı. ABD’ye Rusya Federasyonundan göç ederek 7 yıl önce gelmelerine rağmen sosyal ve ekonomik alanda güçlenmeye başladılar. Konferans Ahiska Türk Amerikan Toplum Merkezi tarafından Wreigt Stat Üniversitesi ve Dayton Üniversitesinin işbirliği ile düzenlendi. Konferansta Türk Amerikan ilişkileri ve Entegrasyon konuları ele alindi. Konferansa Türkler ve Amerikalıların yoğun ilgisinin olduğu görüldü. Konferansa Türkiye’nin Chikago Başkonsolosu Fatih Yildiz, Ohio Eyaleti senatörleri ve milletvekilleri, Dayton belediye başkanı, SETA vakfi Washington DC baskani ve eski parlamenter Erol Aslan Cebeci, Merve Kavakçı, Türk Amerikan Dernekler Asamblesi Başkanı Ergün Kırlıkovalı, Kuzey Amerika Müslüman Halklar Konseyi Başkanı Haris Tarin, ünlü tarihçi ve yazar Prof. Dr. Justin McCarthy, ABD eyaletlerindeki Ahiska Turkleri Sivil Toplum liderleri, Ahiskali ünlü araştırmacı yazar Yunus Zeyrek, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkan vekili Prof. Dr. İlyas Doğan, çok sayıda Amerikalı ve Türkiyeli akademisyenler katıldılar.

Chikago Başkonsolosumuz Fatih Yıldız “Ahıska Türklerinin kısa sürede Dayton ve ABD’nin diğer 25 eyaletinde entegrasyon yönünde hızlı bir ilerleme kaydetmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yildiz, Ahiska Türkleri Türkiye ile ABD arasında uzun donemde bir dostluk köprüsü oluşturacaklardır” dedi.

Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi başkanı İslam Şahbenderoğlu ikincisi düzenlenen konferansın Ahiska Türklerini Amerika’da tanıtmaya olumlu katkıda bulunduğunu ve yıllar geçtikçe etkinliklerinin daha da artacağını söyledi.

konferansın ülkeler ve toplumlar arasında kültürel, eğitimsel ve ekonomik köprüler oluşturduğunu ve Türk Amerikan Dayanışma Günleri’nin her geçen yıl Türk toplumu ve Amerikan halkı arasındaki karşılıklı anlayışa açılan yeni kapılar olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz