Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri ABD'de yeni dernek kurdu

Amerika'da yaşayan Ahıska Türkleri tarafından yeni kurulan Ahıskan Turkish-American Foundation (ATAF) adlı dernek, görkemli bir açılışgecesi ile faaliyetlerine başladı. 

Merkezi New York eyaletinin Rochester şehrinde olan ATAF, bu eyaletin Syracus, Buffalo, Utica, Binghamton başta olmak üzere tüm şehirlerinde yaşayan Ahıskalı Türkleri bir araya, aynı çatı altında toplamayı amaçlıyor. Açılışyemeğine 200 civarında insan katılırken bir konuşma yapan ATAF NY Başkan Yardımcısı BedişBayramov, kurdukları derneğin özellikle gelecek nesiller adına büyük kazanım olduğunu ifade etti. Ahıska Türkleri olarak çocuklarını kendi örf ve ananelerine göre yetiştirmeyi amaçladıklarını aktaran Bayramov, bunun Amerika gibi tüm farklılıkları kendi bünyesinde eriten hakim kültür altında yapmanın kolay olmayacağını aktardı. ATAF'ın kurulmasında Türk kardeşlerinden büyük yardım ve destek gördüklerini dile getiren Bayramov, bunu asla unutmayacaklarını dile getirdi.

Yemekli açılışkonuşmasını ATAF Genel Sekreteri Halil Yavuz yaptı. Yavuz, kurulan derneği gelecek adına toprağa atılan tohum olarak tanımlarken, bunun gelecekte çok olumlu ürünler vereceğine olan inancını dile getirdi. Ahıska Türklerinin on yıllardır vatansız yaşamışolmalarına rağmen kendi kültürlerini bugüne kadar korumuşolmalarını her türlü takdirin üzerinde olarak değerlendiren Yavuz, bundan sonra da yine aynı şekilde bu değerlerin yaşaması için herkesin çaba göstermesi gerektiğini bildirdi.

Açılışyemeğine Ahıska Türklerinin yanı sıra Türkler de yoğun ilgi gösterdi. Yapılan konuşmaların ardından Ahıskalı Türklerin anlatıldığı belgesel katılımcılara izletildi. Belgeselin gösterimi sırasında salonda bulunan bazı Ahıskalı Türklerin gözyaşlarına hakim olmada zorlandıkları görüldü.

Belgeselin ardından Ahıskalı Türklerin milli müzikleri eşliğinde folklor gösterisi yapıldı. Ahıskalı gençlerin Lezginka dansı programa katılanların büyük beğenisini toplarken etkinlik katılımcıların toplu halay çekmesiyle son buldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz