Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türk Heyeti'nden Washington Çıkarması

Dayton Ahıska Türk Toplum Merkezi, bir heyet oluşturarak Washington DC festivaline katıldı.

Dayton Ahıska Türk Toplum Merkezi Başkanı İslom Shakhbandarov, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Mirzayev, merkezde İmam olarak görev yapan Celil Şahin ve dernek üysi Kurban Karimov’dan oluşan heyet, festival akşamı Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek onuruna verdiği resepsiyona katıldı.

Resepsiyonda Belediye Başkanı Gökçek’in yoğun ilgi gösterdiği Ahıska heyeti adına söz alan Shakbandarov, Gökçek’e ve Büyükelçi Tan’a desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Washington D.C. ve Ankara arasındaki kardeş şehir anlaşması münasebetiyle Belediye Başkanı Gökçek’i kutlayan Shakhbandarov, Dayton ve Bursa arasında da böyle bir anlaşmanın planlandığı müjdesini verdi.

Ertesi gün Washington D.C. de bir dizi temaslarda bulunan heyet, Büyükelçilik konağında Namık Tan tarafından kabul edildi.

Görüşmede TACC Dayton’ın önceki faaliyetleri ve bir süre önce gerçekleştirilen Türk Amerikan Dayanışma Konferansı mercek altına alındı. Büyükelçi Namık Tan, derneğin faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ahıska Türk toplumuna desteklerinin süreceğini ifade etti.

Derneğin bulunduğu bölgedeki Amerikalı yerel ve eyalet bazındaki makamlar nezdinde ve aynı zamanda eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla kurulan ilişkilerle Türk Amerikan ilişkilerini daha yüksek bir seviyeye taşımada üstlendiği önemli misyonun devamından memnuniyet duyduğunu vurgulayan Tan, Ahıska Türk toplumunun bölgeye yeni gelen diğer toplumlara nazaran çok daha başarılı bir süreç yaşadığını ve bu tecrübelerin diğer toplumlar tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi.  

Müslüman Halkla İlişkiler Konseyi (Muslim Public Affairs Council) Başkanı Haris Tarin ile de bir araya gelen heyet, Türk Amerikan Dayanışma Konferansı’nın Müslüman Amerikalılar açısından önemini ve benzeri programlara duyulan ihtiyacı masaya yatırdı. Programın özellikle Müslüman Türklerin, ABD’deki diğer Müslüman toplumlarla olan ilişkilerinin geliştirilmesi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Tarin, Dayton Ahıska Toplum Merkezi’nin bölgesel projelere dahil olmasından mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Heyet, SETA DC Direktörü Erol Cebeci’yi de ofisinde ziyaret etti. Cebeci, Ahıska Türk toplumunun uyum sürecinde gösterdiği başarının diğer toplumlara örnek olmasını ve özellikle derneğin yerel üniversitelerle yürüttüğü yüksek seviyeli işbirliğinin mutlaka sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

TCA merkezine gerçekleştirilen ziyarette ise konferans programı sürecindeki desteğinden ötürü TCA yetkililerine teşekkür eden heyet, TCA temsilcileri ile geleceğe yönelik projeleri ele aldı.

Washington DC'deki Türk Evi'nde geçmiş dönem Başkanı Günay Evinch ile de görüşen heyet, ATAA ile işbirliği konusunu masaya yatırdı. Toplantıda Evinch, Ahıska Türkleri ile birlikte çalışacaklarını ve her türlü maddi destek konusunda da çaba göstereceklerini belirtti.

İslam Shakbandarov da, ATAA ile işbirliği projeleri geliştirmekten Ahıska toplumu olarak memnuniyet duyacaklarını ifade etti. 

Turkishny.com

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz