Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Şikago Başkonsolosu Yıldız, Dayton Ahıska Türk Toplumuyla Bir Araya Geldi

T.C. Şikago Başkonsolosu Fatih Yıldız, 3 aylık görev süresi içinde Dayton’daki Ahıska Türk Derneği’ni 2. kez ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Yıldız, dernek yöneticilerinden satın alınacak olan yeni merkez ve Eylül ayında düzenlenmesi planlanan Turkish American Solidarity Conference ile ilgili bilgi aldı.

Ahıska Türk Derneği yöneticileri ile birlikte Dayton’da Ahıskalıların yoğunlukta olduğu Kiser Elementry School’u ziyaret eden Başkonsolos Yıldız, okul yöneticileri ve başarılı Türk öğrencileriyle görüştü. Görüşmede okul yöneticileri, Türkçe dersi vermek üzere öğretmen arayışında olduklarını belirterek Konsolosluktan yardım talebinde bulundu.

Bölgeye ilgi duyan Türk işadamları için işyapma imkanlarını değerlendirmek üzere Dayton’da yeni açılmakta olan silikon vadisi, Dayton RFID Convergence Center’ı da ziyaret eden Başkonsolos Fatih Yıldız’a merkezin Genel Müdürü Brad Proctor ve diğer yöneticiler eşlik etti.

Dayton ziyareti çerçevesinde Dayton Belediyesi’ni de ziyaret eden Başkonsolos Yıldız, Belediye Başkanı Gary Laittzell ve Belediye yönetiminden Tim Riordan ve diğer yetkililer ile Dayton’daki Ahıska Türklerinin durumunu ve Belediye tarafından Ahıska Türklerine tahsis edilecek bina konusunu görüştü.

Ahıska Türk Amerikan Derneği Başkanı İslam Shakhbandarov ve dernek yöneticileri ile birilikte Turkish American Solidarity Conference’ın gerçekleştirileceği Wright State Üniversitesi’ni de ziyaret eden Yıldız, 16-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek konferans programı hakkında bilgi aldı.

Programı sonunda Dayton’daki Ahıska Türk toplumu ile bir araya gelen Başkonsolos Yıldız, Türk toplumunun gelişimine ilişkin olumlu izlenimlerini paylaşarak Ahıska Türk toplumunun sorunlarını dinledi.

Kaynak: TurkishNY

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz