Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska Kent konut hak sahiplerine müjde

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın oluru ile İzmir Menemen’de Ahıska Türkleri için yapılmakta olan 568 konut, camii, okul, ticaret merkezi ve düğün salonu çalışmaları TOKİ’nin aldığı bir karar ile 2 ay öncesinde fes edilmişti. Bu gelişmeler konut hak sahibi üyeleri arasında gerginlik yaratmışve umutsuzluğa kapılmışlardı…

Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Fetih İnşaat Mütait Firma çalışanlarının mahkemeye başvurması ve özellikle federasyon üyelerimizin TOKİBaşkanı Sayın Erdoğan Bayraktar ile görüşmeleri Ahıskalıların konutlar ile ilgili düştüğü mağduriyetinin giderilmesi için TOKİtarafından yardımcı olmaları taleplerini değerlendiren TOKİBaşkanlığı vermişolduğu fes kararını kaldırarak Fetih İnşaat tarafından calışmalara devam edilmesi kararı alındı.

20 ağustos itibariyle 80-100 kişilik ekibiyle çalışmalara başlayan mütait firma alt yapı çalışmalarına:

-Temiz su, kanalizasyon, elektrik kablo, telefon kablo gibi çalışmalar hızlı bir şekilde sürdürülmektedir. Diğer bir kısmı okul çalışmaları yapmaktadırlar. Mütait firmanın dediğine göre Kurban Bayramına kadar tüm inşaat çalışmaları biteceği sözünü verdi.

Derneğimizin yönetim kurulu bu çalışmaları takip ediyor.

Diğer bir sıkıntımız inşaat alanının karayolu bağlantısıyla ilgili çalışmalar İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinden çıkarak karara bağlanmıştır. Şu anda Menemen Belediyesi tarafından 18 uygulaması yapılmaktadır. En kısa zamanda sonuçlanarak yeni yıla kadar yol sorunu da çözülecektir.

Sözlerimi TOKİBaşkanı Erdoğan Bayraktar’ın federasyon Üyeleri ile yapılan toplantıdaki verdiği sözleri hatırlatarak bitirmek istiyorum…

TOKİtarafından fes kararının kaldırılması ve devam kararı alınmasında ilk önce sizlerin mağduriyetiniz söz konusudur. Sabrınıza saygı duyuyorum. T.C Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’da  bu konutların bir an önce teslim edilmesi için talimat vermiştir. TOKİBaşkanı olarak söz veriyorum en geç yeni yıla kadar konutlarınıza yerleşmişolacaksınız. Sayın Başkanın sözlerine inanmak istiyoruz.

Yönetim Kurulu Üyesi
Mustafa Şahbaz

Yorumlar

1 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz