Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

DATÜB’ten Vatandaşlık Süresi Hakkında Duyuru

Merkezimize çok sayıda kişi telefon ederek vatandaşlık süresinin 2 yıla indirildiğini duyduklarını söylemektedirler. Bu söylentinin hiç bir doğruluğu yoktur. Vatandaş olmak için Türkiye’de 5 yıl ikamet etmek gerekmektedir. Bunun dışında söylentilere inananılmamasını ve sahtekarlara karşı dikkatli olunmasını tavsiye ediyoruz.

Diğer yandan son günlerde bazı sahtekarlar, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim Şahin ile görüşme yapıldığı ve listeye adını yazdıranlara Türk vatandaşlığı verileceği şeklinde insanlarımızı kandırdıkları tespit edilmiştir. Söylentilerin doğru olup olmadığını anlamak amacıyla Başkan Vekilimiz Prof. Dr. İlyas DOĞAN hem Başbakanlık Özel Kalem Müdürü hem de İçişleri Bakanının Özel kalem Müdürü ile görüşmüştür. Devlet yetkilileri iddia edildiği gibi herhangi bir dernek ya da federasyon yetkilisinin kendileri ile görüşmediklerini, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını açıkça beyan etmişlerdir. Liste oluşturanlar ilgisiz kimseleri devlet yetkilisi olarak tanıtıyorlarsa o kişiler de bunlarla işbirliği yapan yalancılardır!

Bu açıklamayı yapmak zorunda kalmamızın nedeni şudur: DATÜB vatandaşlık alacağız diye liste oluşturma işinin tümüyle dışındadır ve bir ilgisi yoktur. İnsanları Samsun’dan İstanbul’dan size vatandaşlık alacağız diye Ankara’ya çağıranlar insanımızı kandırıyorlar. DATÜB böyle bir kandırmaca oynayanlarla hiç bir zaman bir arada olamaz. Geçmişte Ukraynalı, Rus kadınlarına Ahıskalı diye sahte belge verip kendilerine servet edinen sahtekarlar, bu defa hemşerilerimizin Türkiye şartlarını yeterince bilmemelerinden yararlanıp halkımızı soyuyorlar. Buna hem bizler hem de devlet yetkilileri seyirci kalmamalıdır!

Sevgili hemşerilerimizi sahtekarlara karşı dik durmaya çağırıyoruz. Yoksa hiç bir zaman bizi aldatıp sırtımızdan çıkar elde etmeye çalışan sülüklerden kurtulmak mümkün olmayacaktır!

Kaynak: DATÜB

Alıntı:  www.ahiskaturkleri.com

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz