Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Bursa'da Emeklilik Hakkı için Miting Düzenleniyor

Bursa’da faaliyetlerini sürdüren Sürgüne Uğramış Ahıska Türkleri’nin Haklarını Koruma Merkezi yönetimi Ahıska Türkleri’nin emeklilik hakları konusunda seslerini duyurmak için 1 Nisan 2012 Pazar günü saat 15:00'da Bursa’da miting yapacaklarını bildirdi.

Bursa’nın Yıldırım ilçesin Değirmenlikızık mahallesinde bulunan Çınaraltı Çay Bahçesinde yapılacak olan mitinge 2 binin üzerinde Ahıskalıların katılacağını söyleyen Sürgüne Uğramış Ahıska Türkleri’nin Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa Alihan yaptığı açıklamada “1992 yılından beri Türkiye Cumhuriyeti Devleti soydaşlarına sahip çıkmıştır. İmkanları ölçüsünde bizlere kucak açarak Türkiye’ye almıştır. Ancak Ana vatanımıza geldikten sonra sorunlarımız bitmemiştir. Uzun yıllar sürgünde kaldığımız ülkelerde ki alın terimiz maalesef oralarda kalmıştır. Hiçbir geliri olmayan Ahıskalılar sıkıntılı bir hayat yaşamaktadır. Belli yaşın üzerindekilere emeklilik haklarını alamamaktadır. Bu yüzen devletimizden bize de borçlanarak emeklilik hakkının verilmesini talep etmekteyiz. Balkan Türklerine tanınan hakların Ahıska Türklerine de tanınmasını istiyoruz” dedi.

Hükümetin bu konuda atmış olduğu adımları olumlu karşılayan Ahıska Türkleri devletin yetkililerinin bu konuda çalışmalarının olduğunu bildiklerini bir an önce gerekli düzenlemenin yapılmasını talep ettiklerini de sözlerine ekledi.

Konuyla alakalı olarak Ahıska Türkleri’nin Değirmenlikızık mahallesinde bulunan Çınaraltı Çay Bahçesinde 1 Nisan 2012 Pazar günü saat 15.00’te toplanarak sorunlarını dile getirmelerini istendi.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz