Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Hasan Bozer, Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği heyetini kabul etti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer KKTC Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nden bir heyeti kabul etti.

KKTC Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Uygun kabulde yaptığı konuşmada, 14 Kasım 1944’te kendi öz vatanlarından sürgün edilmiş bir halk olduklarını ve o tarihten bu yana dünyanın 10 ülkesine yayılarak yaşamlarını sürdürdüklerini anlattı.

Uygun, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan Ahıska Türkleri’nin dernekler kurarak ve kendilerini tescilleyerek, merkezi Türkiye’de bulunan Dünya Ahıska Türkleri Birliği çatısı altında toplandıklarını ifade etti.

Uygun, TC Devleti’nin de yardımlarıyla Gürcistan’da bulunan topraklarını ve vatanlarını geri istediklerini belirtti ve dünyada kimliksiz vatansız kalmış tek halkın kendileri olduğunu kaydetti.

Uygun boyun eğmeyeceklerini ve gerekli mücadeleyi vermek için sürgünlerinin yıl dönümü olan 14 Kasım 2011’de KKTC Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni kurarak, Dünya Ahıska Türkleri Birliği’ne üye olduklarını da söyledi.

BOZER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer de “Sizi dinledikçe geçmişte bizim yaşadıklarımız aklıma geliyor. Bu filmin adı o coğrafyadaki o Türkleri haritadan silmektir” dedi ve Ahıska Türkler’ne mücadelelerinde başarı diledi.

Ahıska Türkleri’nin önlerinde uzun ve zor bir mücadele olduğunu, bu dünyada adalet olmadığını kaydeden Bozer dünya adaletinin güçlüler için olduğunu, onlar istediklerinde istediklerini empoze ettiklerini kaydetti.

Ancak mücadelenin ve inanmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Bozer, inançla ve sabırla  mücadele edildiği zaman adalet olmamasına rağmen, bazen dünyanın mücadele edene bazı hakları vermek mecburiyetinde kaldığını söyledi.

Ahıska Türkler ile Kıbrıslı Türkler’in soylarının bir olduğunu da kaydeden Bozer,  tüm Türkler’in bir olduğunu sadece tarihi süreçte dağınık yaşamak durumunda kaldıklarını söyledi.

Ahıska Türkleri’nin toplanması ve vatanları için mücadele etmesi gerektiğini de ifade eden Bozer, onlara elinden gelen katkıyı vermeye hazır olduğunu, kapısının onlara her zaman açık olduğunu da  dile getirdi.

Kaynak: Gündem Kıbrıs

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz