Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

DATÜB Heyeti Dervişoğlu'nu Ziyaret Etti

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkan Vekili Prof. Dr. İlyas Doğan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ve KKTC Ahıska Türkleri Birliği yetkilileri Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti. İlyas Doğan ziyarette, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kendileri için örnek bir ülke olduğunu çünkü Kıbrıs Türklerinin uzun yıllar yok edilme ve ortadan kaldırılma çabalarına direnerek, örgütlendiğini ve şu anda da bir devlet haline geldiğini kaydetti.

Doğan, Ahıska Türkleri’nin 1944 yılından itibaren yurtlarından atıldıklarını  kendilerinin de bu haksızlığı dünyaya anlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan da bu konuda yardım talep eden Doğan, uluslararası paltformda ciddi desteğe ihtiyaçları olduğunun altını çizdi.

Ahiska Türklerinin KKTC’de yaşayan mutlu bir ortamı bulunduğunu vurgulayan Doğan, sayıları 500 bini bulan Ahıska Türkü’nün 10 değişik ülkede yaşadığını ve bu durumun pek çok problemi beraberinde getirdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu insanların yurtlarından edilmesinin ne demek olduğunu bildiklerini, Kıbrıs Türklerinin de rumların baskısıyla köylerinden kaçmaya mecbur bırakıldıklarını belirtti.

Ahıska Türkleri’nin  ülkelerinden dışlandıklarını ve dünyanın yıllardan beridir buna seyirci kaldığına da işaret eden Eroğlu, Ahiska Türklerinin mücadelelerinde başarılı olması temennisinde bulundu..

Eroğlu, Kıbrıs Türklerinin Ahıska Türklerinin verdiği mücadeleye benzer bir mücadele vererek bugünlere ulaştığını anımsattı. Eroğlu, umarım hakkettiğiniz kararı dünya devletleri alır ve memleketlerinize, topraklarınıza dönebilirsiniz” dedi.

DATÜB

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz