Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Gül, Ahıska Türk Dernekleri Temsilcilerini Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NATO zirvesi için bulunduğu Chicago'da, Orta Batı ABD'deki Ahıska Türk Dernekleri temsilcilerini kabul etti.

Türk heyetinin konakladığı Four Seasons Oteli'nde düzenlenen ve basın mensuplarının kısa süre görüntü almasına izin verilen görüşmeye, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Washington Büyükelçisi Namık Tan, Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız, ATAA Seçilmiş Başkanı Mehmet Çelebi, Dayton Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı İslam Shakhbandarov ve Kentucky Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı Aydin Mamedov da katıldı.

Son senelerde Ahıska Türkleri ile ilgili tüm gelişmeleri takip ettiğini özellikle de Dayton Türk Amerikan Toplum Merkezi’nin başarılarının takdire layık olduğunu söyleyen Gül, diğer eyaletlerdeki Ahısklalıların da aynı modeli uygulayarak yerel toplum ve yöneticilerle yakın dostluk ilişkileri içinde olmalarını temenni ettiğini söyledi. ABD’deki Ahıska Türklerinin entegrasyon sürecini asimile olmadan sürdürmeleri gerektiğini söyleyen Gül, gençlerin eğitim almalarının Ahıska toplumunun en önemli amaçlarından biri olmasını temenni etti.

Temsilcilere Ahıska Türkleri’nin vatanlarına dönüş sürecine ilişkin bilgi veren Gül,  Türkiye Cumhuriyeti olarak gereken tüm adımları attıklarını ve süreci yakından takip ettiklerini söyledi.

Görüşmede Ahıska Türk Dernekleri temsilcileri, Cumhurbaşkanı Gül'e Dayton Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi tarafindan hazirlanan Celil Kamalov eseri olan "Ahiska Kalesi" yağlı boya tablosunu hediye etti.

Kaynak: AA, Turkishny.com

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz