Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Dayton’da Ahıska Türkleri’nden Dev Bir Yatırım Daha

Dayton Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi, Dayton Şehir yönetimi ile Bomberger Center (1306 E. Fifth St.) binasının Türk derneğine satılması konusunda anlaşma sağladı.

1956 yılında inşa edilen bina, Ahıska Türk toplumu tarafından cemiyete hizmet ve eğitim amaçlı olarak kullanılacak. Binada İngilizce dil eğitimi ve vatandaşlık kursları da verilecek.

Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi ve Dayton Şehri arasındaki anlaşmaya göre, dernek bina için 10 yıllık bir dönem süresince toplamda 831 bin dolar ödeyecek.

Toplum merkezi olarak kullanılacak bina, öncelikle kısa dönemli bir tadilattan geçirilecek. Türk Hükümeti tarafından sağlanan hibelerle gerçekleştirilecek tadilatlar sonrasında Bomberger Center, Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi olarak hizmet vermeye başlayacak.

Konuya ilişkin açıklamasında Dayton Belediye Başkanı Gary Leitzell, “Dayton şehri olarak Ahıska Türk toplumunun devamlı gelişimini desteklemekten memnuniyet duyuyoruz. Kendilerinin Bomberger Center’ı kullanacak olmaları, hem Ahıska Türk toplumunun hem de bölgemizin gelişmesine katkıda bulunacaktır,” dedi.

T.C. Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız ise Bomberger Center’ın sadece Dayton için değil diğer eyaletlerdeki Ahıska Türkleri için de bir merkez olacağını söyledi. Yıldız, “Ahıska Türklerinin samimi çabalarıyla bu merkezi birlik ve uyum açısından bir sembol haline getireceklerine inanıyorum,” diye konuştu.

Dayton Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı İslam Shakhbandarov ise Ahıska Türkleri’ne kucak açmasından dolayı Birleşik Devletler ve Dayton şehri yöneticilerine teşekkür ederek, “Sizlere şükranlarımızı, uzun dönemde Dayton şehrinin kültürel ve mali muvaffakiyetine yapacağımız katkılarla göstermek istiyoruz,” diye konuştu.

Kaynak: TurkishNY

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz