Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Sırtımdan Ağır Bir Yük Kalktı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ahıska Türklerine vatandaşlık hakkının verilmesi ile sırtından ağır bir yükün kalktığını söyledi.

Bursa Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Ahıska Türkleri'nin Türkiye'ye Kabulü ve İskanına Dair Kanunda değişiklikle ilgili bilgilendirme toplantısına katılan Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada ilginç değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çelik, siyasetin hizmet için ve vatandaşın memnuniyetine yönelik yapılması gerektiğinin altını çizerek, 'laf olsun torba dolsun' siyasetinin hiç kimseye faydası olmadığını aktardı.

Türkiye'ye çeşitli ülkelerden göç eden ve ikamet tezkeresi alan vatandaşların çalışma ile ilgili sıkıntılarını giderdiklerini hatırlatan Bakan Çelik, sözlerini, "Bizler Batı Trakya'dan gelen, Bulgaristan'dan gelen, Türk cumhuriyetlerinden gelen vatandaşlarımızla ilgili kararnameyi çıkardık, artık onlarda çalışabilecekler." şeklinde devam ettirdi.

Ahıskalılara, "Canlarımızın dertleri, kaç kere dertleştik konuştuk, konuş Allah konuş, O kadar zor ki bu iş, yüzlerce binlerce kardeşimin çektiği sıkıntıyı bir yerlere anlatmak ve bu dertleri paylaştırmak öyle oturup nutuk atmaya benzemiyor." diye hitap eden Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Ahıska Türkü 1945'lerden bu yana neredeyse bir asırdır çektiği zulüm ve işkence vatansızlık, problem, çile çile çile, bir çileli ömür, bu derdi anlamak ve içinde hissetmek, zaten hissettiğin zaman tüylerin diken diken oluyor ve gözlerin yaşarıyor, büyük çile ve zulüm. Ama çok şükür aylarca anlattık ve Avrupa birliği süreci ile ilgili Ahıskalıların sorunu ile ilgili çok değerlendirmeler yaptık."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ahıskalıların üvey evlat muamelesi görmesine gönlüm razı değil, onlar özbe öz Türk vatandaşıdırlar." talimatı ile çalışmalara başladıklarını anlatan Bakan Çelik, "En sonunda mecliste bir 60 maddelik yasa geçirdik ve iki gün meclisten kalkmayarak sizin vatandaşlık hakkınızı size verdik." dedi.

Ahıska Türklerine vatandaşlık hakkının verilmesi sonrasında üzerinden ağır bir yükün kalktığının altını çizen Çelik, sözlerini, "Ahıskalılar bana kendilerini anlatırken, ben onlara bana kendinizi anlatmayın, ben zaten sizim kardeşim dedim. Sonunda bu ana sorunu halletmenin mutluluğunu yaşıyorum, Güle güle yaşayın, huzur içinde yaşayın, Allah sağlık sıhhat versin, afiyet versin milletimize zeval vermesin, vatandaşlık hakkınızda hayırlı olsun." diyerek tamamladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajans

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz