Harun BOZKURT 31 haber

İlgili Haberler

Ahıska Türkleri Türkiye'den Vatandaşlık İstiyor

  • Gönderen Harun BOZKURT
  • 11 Aralık 2013 21:17:17 MSK
  • 1 yorum
  • 13.756 izlenme

Ahıska Türkleri Türkiye'den Vatandaşlık İstiyor!

Türkiye'de yaşayan Ahıska Türklerinin sosyal güvencesi yok ve hastanelere olan borçları 800 bin lirayı aştı. Ahıska Türkleri, Başbakan Erdoğan'la görüşmek ve vatandaşlık talep ediyor!

Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2013 Çarşamba, 17:20 || Son güncelleme: 11 Aralık 2013 Çarşamba, 17:21

 

Ahıska Türkleri Türkiyeden Vatandaşlık İstiyor!
Türkiye'de yaşayan Ahıska Türklerinin sosyal güvencesi yok ve hastanelere olan borçları 800 bin lirayı aştı. Ahıska Türkleri, Başbakan Erdoğan'la görüşmek ve vatandaşlık talep ediyor!. Ahıskalıların Haklarını Araştırma Merkezi Derneği İnegöl Şube Başkanı Mehmet Taş, Türkiye'de oturma izni olan ancak çalışma izni olmayan Ahıskalıların,Bursa'daki özel ve devlet hastanelerine 800 bin liranın üzerinde borcu olduğunu belirterek, ''Bu neden kaynaklanıyor. Bu insanların sosyal güvencesi olmadığından kaynaklanıyor'' dedi.

Taş, yaptığı açıklamada, ülkede yaşayan Ahıskalıların, sosyal güvencelerinin olmaması nedeniyle tedavi konusunda sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

En son İnegöl'de ikamet eden bir ailenin özel bir hastanede ölen çocuklarını almak için 10 bin liralık senet imzaladığını öne süren Taş, bebeğin cenazesinin İnegöl'e defnedildiğini belirterek, ''Şimdi ne yapacağımız ne edeceğiz bilmiyoruz. Bir şekilde çözmenin yollarını arıyoruz. Bu insanların çalışma izni yok geçici olarak çalışıyor. Nasıl bu rakamı ödeyecek. O yüzden ilgililerden destek bekliyoruz'' diye konuştu.

Ahıskalıların sosyal güvencesi olmadığını söyleyen Taş, şunları kaydetti:

''Şu an Bursa'da hastanelere oturma izni olan Ahıskalıların yaklaşık 800 bin liranın üzerinde borçları var. Bu neden kaynaklanıyor. Bu insanların sosyal güvencesi olmadığından kaynaklanıyor. Bizim çözüm noktamız ben inanıyorum ki Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan. Biz onunla konuşup kendimizi anlatmadıktan sonra bizim hiçbir sorunumuzun çözüleceğine inanmıyorum. Çözümü gayet basit. Türkiye'de bulunanlara vatandaşlık verilsin. Dünya üzerinde yaklaşık 600 bin civarında Ahıskalı var. Onlara da çifte vatandaşlık verilerek, sorun kökünden çözülsün. Vatandaşlık olunca çalışabiliyor da istediği zaman gelip gidebiliyor.''

Türkiye'ye her ay Ahıskalıların geldiğini ifade eden Taş, şöyle konuştu:

''Şu anda Ahıskalılara vatandaşlık verilse bile 1 sene sonra biz devletle yine karşı karşıya geleceğiz. Çünkü her gün her ay insanlarımız Türkiye'ye geliyor. Doktorlarımız, profesörlerimiz var gelen. Çünkü biz çocuklarımızı vatanımızda büyütmek istiyoruz. Özbekistan'da, Kazakistan'da çok iyi durumda olup, profesör olan, uzman doktor olan insanlarımız buraya gelip sıkıntı çekiyor. Sanayide günü birlik çıraklık yapıyor, hayatını idame ettirmek için. Biz buraya geldiysek çocuklarımıza yatırım yapmak için geldik. Çocuklarımız bizim ülkemizde yetişsin diye geldik.''

Aziz Şakirof ise bebeğinin Bursa'daki özel bir hastanede dünyaya geldiğini, 10 gün sonra hayatını kaybettiğini belirterek, ''Doğum için 2 bin 500 lira para ödedim. Çocuk zaten 10 gündür oradaydı sonra vefat etti. Senet üzerine 10 bin lira imzaladım. Bugün de çocuğumu İnegöl'de toprağa verdik'' diye konuştu. 


A.A

Yorumlar

1 yorum
  • Tamara Lazgiyeva
    Tamara Lazgiyeva Üstelik zorunlu
    özel sigorta katıldı.
    Neyse,kanun var diye yapıyoruz ama sigortanın
    bize bir faydası yok ki.80% bölümleri...  dahafazla
    18 Mart 2015 - Rapor Et

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz