Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

ABD'deki Ahıska Türkleri'nden Başbakan'a Destek

ABD Ahıska Türk Amerikan Toplumu (ATACC), son zamanlarda bazı medya organlarında kendi isimleri de kullanılarak Türk Hükümeti'ni hedef alan açıklamaları kınadıklarını bildirdi.

ABD'de faaliyet gösteren Ahıska Türk Amerikan Toplumu (ATACC) temsilcileri, son dönemde Ahıska Türkleri'nin de ismi kullanılarak yapılan ve Türk hükümeti'ni hedef alan açıklamalara tepki gösterdi.ABD Ahıska Türk dernekleri temsilcileri, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, derneklerinin isimleri kullanılarak bazı açıklamalar yapıldığını ve bu açıklamalara katılmadıklarını belirterek, ''Ahıska Türkleri olarak hükümetimizin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin milletimizle ilgili duyarlılığı tüm halkımız tarafından bilinmektedir ve özellikle hükümeti kötülemek isteyen çevrelerin yanında olamayız'' ifadelerini kullandı.

Aralarında Atlanta, Loisville, Dayton ve Seattle Ahıska Türk Amerikan Toplumu gibi derneklerin bulunduğu Ahıska Türkleri, açıklamasında şunları kaydetti:

''Türkiye'de 17 Aralık 2013 tarihinde başlamak kaydıyla Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve en nihayetinde Türkiye'yi hedef alan çok çirkin bir kampanya başlatılmıştır. 8 Şubat 2014 tarihinde kendilerini Güneydoğu Türkî Amerikalılar Federasyonu olarak tanıtan bir grup ve başkanları Cemil Teber isimli şahıs, basın açıklaması yaparak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini kınadı ve diğer bazı grupların da kendilerine destek verdiklerini belirtti. Ahıska Türkleri olarak Hükümetimizin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin milletimizle ilgili duyarlılığı da tüm halkımız tarafından bilinmektedir ve özellikle hükümeti kötülemek isteyen çevrelerin yanında olamayız.''

Hükümeti kınayan açıklamaların bilgileri dışında yapıldığını ve ''kimliklerinin kendi emellerine alet edildiğini'' belirten Ahıska Türkleri, isimlerini kullanan dernekle ilgili yasal işlem başlatacaklarını kaydetti.

Ahıskalı dernek temsilcileri, yazılı açıklamada, ''Türkiye ve Başbakan Erdoğan'a karşı oynanan bu oyunları kınadıklarını'' belirterek, ''Türküz ve Ahıskalıyız. Gurur duyduk ve sonuna kadar da duyacağız'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber7

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz