Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

VATANDAŞLIK HAKKINDA DUYURU

1944 yılında Ahıska’da asırladır yaşadıkları yurtlarından sürülen ve yıllardır o ülkeden o ülkeye zorunlu göç ederek yaşamak zorunda bırakılan Ahıska Türkleri Anavatan diyerek sığındıkları Ülkemizde

türlü sıkıntılar ile karşı karşıya kalmışlardır. Türkiye’de en büyük sorunun vatandaşlık, oturma ve çalışma müsaadesi olduğu bilinen bir gerçektir. Bizim insanımıza bu olanaklar sağlandığında kimseye muhtaç kalmadan çalışarak ekmeğini taştan çıkaracağı gibi ülke ekonomisi de büyük fayda sağlayacaktır. 

En son 2009 yılında verilen vatandaşlıktan sonra Türkiye’de önemli ölçüde bir birikim olmuş ve hala vatandaşlık bekleyenlerin sayısı 17 bine ulaşmıştır.

DATÜB’ün yurtiçindeki bu sorunun giderilmesi için devletin ilgili birimleri nezdinde başlattığı girişimler sonuç vermiştir. Konu Genel Başkan Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov tarafından bizzat Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na aktarılmıştır. DATÜB’ün Türkiye Cumhuriyeti başbakan ve Cumhurbaşkanından acil olarak halledilmesi bakımından iki talebi olmuştur;

1- Ukrayna’nın doğusunda bombalar altında yaşayan yaklaşık 2600 kişiyi yani 677 aileyi bir an önce ateş altından kurtararak Ahıska’ya olmuyorsa da Türkiye’ye getirilmeleri. Bu bağlamda 1992 yılında çıkarılmış olan 3835 sayılı kanunun işletilmesiydi.

2- Türkiye’ye gelmiş ve uzun süredir vatandaşlık bekleyen Ahıskalılara bir an önce vatandaşlık verilerek mağduriyetlerin giderilmesi.

DATÜB’ün bu konuda talebini öncelikle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu değerlendirmiştir. Daha Çavuşoğlu’nun girişimleri ile Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşen DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov ve beraberindeki heyete bu iki acil konu ile bizzat ilgilenecekleri sözünü vererek yetkililere gerekli direktifler verilmiştir.

Bilindiği üzere geçtiğimiz 17 Mayıs 2015 Pazar günü Resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Ukrayna’dan 677 ailenin 2015 yılı içerisinde Türkiye’ye getirmeleri kesin karara bağlanmıştır. Bunlardan 300 aileyi acilen Kars’ta bulunun TOKİ konutlarına yerleştirme planlanırken diğer aileler için henüz bir yer tespiti yapılmamıştır.
Devletimizin yetkili birimleri bu konudaki çalışmalarını yürütürken DATÜB Merkezimizi de bilgilendirmektedirler. DATÜB’ün isteği ise Ahıska’ya geleceklere de yakın olması bakımından Posof-Ardahan’a yerleştirilmeleridir.

Türkiye’de bulunan Ahıskalılara vatandaşlık konusundaki çalışmalar ise teknik heyet tarafından yürütüldüğü ve Başbakan Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da Balıkesir’de açıkladığı gibi zaman içerisinde peyderpey hepsine vatandaşlık verilecektir. Bu süreç tamamen konu üzerindeki teknik heyetin çalışmasına kalmıştır. Başbakanlık nezdinde içişleri Bakanlığı yetkilileri bu süreci devam ettirmektedir.

NOT: Bu konuda nemalanmak isteyen bazı kişilerin ortaya çıktığı gelen bilgiler dahilindedir. Hemşehrilerimizin kesinlikle bu kişilere kanmamaları gerekir. Bu konuda bilgi vermeye tek yetkili DATÜB’dür. Genel Merkezden gerekli bilgiler alınabilir. Biraz sabırlı olmak gerekir. Zamanı geldikçe zaten DATÜB gerekli duyuruyu yapmaktadır.

DATÜB

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz