Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Artık Türkiye'de yaşayacaklar... İlk kafile geldi

Rusların 71 yıl önce vatanlarından sürgün ettiği ve Erzincan'da iskan edilmesi kararlaştırılan Ahıska Türkü ailelerden 45'i kente ulaştı. Toplam 677 aile Erzincan ve Bitlis'e yerleştirilecek.
Ahıska Türkü 45 aileden oluşan ilk kafile, Erzincan Havalimanı'nda  Başbakan Yardımcısı Akdoğan ve Erzincanlılar tarafından çiçeklerle karşılandı. 
 
Havalimanın apron kısmında Ahıskalı aileleri karşılayan Akdoğan,  uçaktan inenlerle tek tek sarılarak kucaklaştı. Uçaktan ellerini açıp dua ederek  inen Ahıskalı aileler, mutluluk gözyaşı döktü. 
 
Artık Türkiye'de yaşayacaklar... İlk kafile geldi
 
DEDELERİMİZİN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK
 
Ahıska Türklerinden Sabir  Süleymanoğlu, Türkiye'ye senelerden sonra  gelebildiklerini ve ve çok mutlu olduklarını ifade etti. Dedelerinin "öz Vatanlarına" dönme hayalini gerçekleştirdiklerini  vurgulayan Süleymanoğlu, şunları söyledi: "Emeği geçen herkese, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na  çok teşekkür ediyoruz. Orada çok sıkıntılar yaşadık. Savaştan çıktık, sonra  işsizlik sıkıntısı yaşadık. Sonra ne 'yapacağız, bizim sonumuz ne olacak'  bilmiyorduk. Türkiye sağolsun bize sahip çıktı. Çok şükür ki Türkiye bize sahip  çıktı. 'Ne mutlu Türküm' diyerek yola çıktık ve geldik. Hayatımızın devamını  burada yaşayacağız. İnşallah bütün Ahıska Türkleri buraya dönerler." 
 
 
70 yaşındaki Enise Vahidoğlu  ise Türkiye'nin kendilerine sahip çıktığını belirtti. Türkiye'nin kendilerine kucak açmakla kalmayıp, aynı zamanda ev  verdiğini dile getiren Vahidoğlu, "Yardım etmek istiyorlar. Allah razı olsun.  Bizim büyüklerimiz 71 yıldır vatan hasretini çektiler. Çok şükür sonunda  vatanımıza kavuşuyoruz" dedi. 
 
Kucağında ikiz çocuklarıyla dua edip salavat getirerek uçaktan inen  Nuri İlimdar ise kendilerine kucak açan Türkiye'ye teşekkür etti. Türk milletinin kendilerini kabul etmesinden büyük mutluluk  duyduklarını dile getiren İlimdar, "Bütün Ahıska Türkleri, öz vatanlarına dönme sevinciyle uçaktan dualarla indi. Bizi öz vatanımıza kavuşturanlara minnettarız"  ifadesini kullandı.
 
 
CUMHURBAŞKANI UKRAYNA'DA GÖRÜŞTÜ
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart 2015'teki Ukrayna seyahatinde soydaşlarla bir görüşme gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla gerekli adımlar atıldı ve 677 ailenin iskânlı göçmen olarak kabul edilmesi kararı yürürlüğe girdi. 677 Ahıska Türkü ailenin iskânları konusunda yapılacak işlemler Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Sekretaryasında yürütülüyor.
 
ERZİNCAN VE Bitlis'E YERLEŞTİRİLECEKLER
 
677 ailenin 605'i Erzincan Üzümlü'ye, 72'si ise Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilecek. Ayrıca muhtelif tarihlerde Türkiye'ye giriş yapan ve Bursa'da geçici olarak ikamet eden 116 kişilik Ahıska Türkü 29 ailenin Erzincan'a yerleşmesi ve ulaştırılması çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz