Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de Ahıska Türkleri'nin İftar Programına Katıldı

Louisville Ahıska Türkleri Kültür Merkezi’nde gerçekleşen iftar programına, eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar yemeğinden sonra bir konuşma yaptı.

Konuşmasına, iftar sofrasındaki davetlilerin Ramazan ayını tebrik ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye yakın tarihin en önemli sporcularından biri olan Muhammed Ali’yi ebediyete uğurlamak için geldiğini belirterek, "Mücadeleci kişiliğiyle kendi ülkesine ve tüm dünyaya damga vuran, tarihe adını altın harflerle yazdıran Muhammed Ali’ye bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

"Ahıskalı kardeşlerimize her türlü desteği veriyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, şu anda Ukrayna’da pek çok Ahıskalının ölüm tehditleriyle karşı karşıya olduğunu vurguladı ve Ukrayna’daki Ahıskalıların bir kısmını Erzincan’ın Üzümlü ve Bitlis’in Ahlat ilçelerine yerleştirdiklerini hatırlattı. 330 civarındaki Ahıskalı ailenin Türkiye’ye geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra da gelecek olanları Türkiye’nin değişik yerlerinde yerleştireceklerini açıkladı ve şunları ekledi: "Çünkü biz onları o bombaların altında bırakamazdık. Aynı şekilde Suriye’deki Irak’taki kardeşlerimizi de bırakamazdık. Biz her türlü desteği Ahıskalı kardeşlerimize her türlü desteği vermeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Şu ana kadar 1300 Ahıska Türkünü yurdumuza almış vaziyetteyiz. Ahıska Türkleri nerede yaşarlarsa yaşasınlar içinde bulundukları toplumun değerli ve üretken bireyleri olmaya devam edeceklerine inancım tamdır."

Dinleyenlerin arasında bulunan Filistin kökenli bir davetlinin hatırlatması üzerine Filistin ve Gazze konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin başından itibaren destek verdikleri Filistin ve Gazze’ye bu desteklerinin devam edeceğini, Filistin, Tunus’u da aynı şekilde desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, "Rabbim bizleri Ramazan-ı şerife kavuşturdu. Aynı şekilde Ramazan Bayramı’na da bizleri kavuşturmasını niyaz ediyorum" temennisiyle tamamladı.

Ahıska Türklerinin iftar programı ile ABD’deki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle Uluslararası Louisville Havalimanı’na geçti ve Türkiye’ye dönmek üzere ülkeden ayrıldı.

VIDEO

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz