Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu için Kırgızistan'da Mevlit Okutuldu

Başkent Bişkek'teki Türkiye Büyükelçiliği Din Müşavirliği tarafından Kırgızistan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Birinci Kadam adlı erkek öğrenci yurdunda anma toplantısı düzenlendi.

Bişkek'te yaşayan Türklerin yanı sıra Kırgız vatandaşlarının katıldığı toplantıda mevlid-i şerif okutuldu ve dua edildi.Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Murafaddin Sakimov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahıska Türklerinin kaza haberinin duyulmasından itibaren Türk kanallarını izleyerek, Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin kurtulmaları için dua ettiklerini ve Yazıcıoğlu'nun vefat ettiğinin açıklanmasıyla birlikte büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Yazıcıoğlu'nun Ahıska Türklerin sorunlarıyla sürekli yakından ilgilendiğini ve yardım etmeye çalıştığını bildiklerini ifade eden Sakimov, Yazıcıoğlu'nun vefatı dolayısıyla kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve camiasına baş sağlığı dileğinde bulundu.

Kazakistan Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu da talihsiz kazadan dolayı derin üzüntü duyduklarını söyledi.

Yazıcıoğlu'nun Türk siyasetinde önemli bir yeri olduğunu kaydeden İsmihanoğlu, "Temennimiz bu tür kaza ve acıların bir daha yaşanmaması. Şu an yürekten acı hissediyor, ölen kardeşlerimizin yakınlarına Allah'tan sabır diliyorum" diye konuştu.

Kırgızistan'ın Türkiye Fahri Konsolosu ve İşadamı Yusuf Uğur da Yazıcıoğlu'nun ölüm haberinin kendilerini sarstığını belirterek, "Türk siyasetinde son derece saygın bir kişiliğe sahip, son derece ülkesine bağlı bir insandı" dedi.

Kaynak : TIMETURK

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz