İbrahim AGARA 4 haber

İlgili Haberler

İzmirli Ahıskalılar, Kırgızistan'daki Saldırıları Kınadı

  • Gönderen İbrahim AGARA
  • 22 Nisan 2010 11:00:00 MSD
  • 0 yorum
  • 13.182 izlenme

İzmir Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Agara, Kırgızistan'da Ahıska Türkleri'ne yapılan saldırıları kınadı.

Kırgız kökenli bir grup tarafından Bişkek vilayetinin kuzeyindeki Maevka kasabasında Ahıska Türkleri'ne ait evlere saldırılar olduğunu ifade eden Agara, "Olaylar esnasında 5 Ahıskalı feci şekilde öldürülmüş, 100'e yakın da yaralanan var. 30'a yakın Ahıskalının evleri yakılmışve yağmalanmış. Kırgızistan'daki belirsizlik ortamı yüzünden, polisin görev yapmakta zorlandığı belirtiliyor. Bazı köy ve kasabalarda Ahıskalılar evlerini terk etmek zorunda kaldı." dedi.

Kırgızistan'daki son gelişmeler neticesinde Ahıskalıların, tarafsız oldukların için bu saldırıya maruz kaldığını söyleyen Dernek Başkanı Agara, devrik lider Bakiyev taraftarlarının saldırıyı geçici hükümet yanlılarının yaptığını söylediğini, geçici yönetim lideri Roza Otunbayeva'nın ise aksini ifade ettiğini kaydetti.

Bunların 1989 Özbekistan olaylarını hatırlattığını aktaran Agara, "Yapanlar belli, yaptıranlar değil ama bir şey belli, eski Sovyet topraklarındaki Türk toplumuna olan kin ve nefret devam ediyor." şeklinde konuştu.

(Cihan Haber Ajansı) 21.04.2010 14:09
Kaynak :  HABERLER.COM

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz