Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Başbakanımız sözünü yerine getiriyor

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA), Kazakistan`da yaşayan Ahıska Türkleri için lise yaptıracak. TİKA Kazakistan Program Koordinatörü Alanyalı Dr. Ömer Kocaman, Ahıska Türkleri Başbakandan lise istediğini, sayın başbakanımızın bu sözü üzerine lisenin 2011 yılında bitirileceğini söyledi.

TİKA Kazakistan Program Koordinatörü Dr. Ömer Kocaman, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 2005 yılında Kazakistan ziyareti sırasında buradaki Ahıska Türklerinin kendisinden lise istediğini belirterek, "Başbakanımız o zaman kendilerine, Türkiye Cumhuriyeti olarak bu talebi yerine getireceği sözü verdi. Şimdi biz Başbakanımızın sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Ziyaettin Kasanov`un, Başbakan Erdoğan`ın 2005 yılındaki ziyareti sırasında Kazakistan`da yaşayan fakir ve zeki Ahıska Türkleri için lise talebinde bulunduğunu, gerekirse eski bir binanın kiralanarak da bu işin yerine getirilebileceğini söylediğini anlatan Kocaman şöyle dedi: "Başbakanımız ise eski bir binanın kiralanması yerine, bir lise binasının yaptırılarak Ahıska Türklerine hediye edilmesini istedi. Bununla ilgili olarak önce arazi tespit edildi. Geçen yıl 23 Ekimde lise binanın ihalesi tamamlandı. Burayı en geç 2011 yılına kadar tamamlayarak Ahıska Türklerinin hizmetine açacağız." Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile TİKA Başkanı Musa Kulaklıkaya tarafından geçen yıl haziran ayında lisenin temsili temelinin atıldığını bildiren Kocaman, liseden özellikle Güney Kazakistan`da yaşayan yoksul ve zeki Ahıska Türklerinin yararlanacağını söyledi. 500 öğrencinin eğitim göreceği lisede, 300 kişilik de yurt bulunacak. 16 derslikli lise yaklaşık 6 milyon dolara mal olacak.

Kaynak : Haber Alanya

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz