Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Dünya Barışı için Adım Atılmalı

Paşa Alihan'ın çalışmaları sonucu Kırgızistan’ın Celalabad şehrinden gelen Türk öğrenciler ile Türkiye’de öğrenimine devam eden Kırgız ve Özbek öğrenciler bir araya geldiler.

Celalabad’tan gelen Türk öğrenci grubu yaşanan üzücü olayları anlatırken Türk, Kırgız ve Özbek Öğrenciler ortak bir mesaj verdiler. "Dünya’nın giderek daha fazla şiddet ve terör olaylarına maruz kaldığını görüyor ve bu durumu üzüntü ile izliyoruz. Biz öğrenciler bu durumdan çok rahatsız oluyoruz. Biz bunların hiçbirinin yaşanmasını istemiyoruz...

...Biz sadece okumak istiyoruz. Büyüklerimizden tek beklentimiz bir an önce Dünya Barışı için adım atmaları ve biz öğrencilere okuma imkânı verebilmeleridir."

Sürgüne UğramışAhıskalıların Haklarını Koruma Merkesi Başkanı Paşa Alihan, 19 Haziran 2010 Cumartesi günü eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul YALÇINBAYIR, CHP Bursa Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur ÖYMEN ve CHP Bursa İl Başkanı Gürhan AKDOĞAN ile görüştü.

Görüşmede Kırgızistan’da yaşanan üzücü olaylar ve Ahıska Türkleri’nin günümüzdeki sorunları ele alındı. Özellikle 1992’de TBMM’de kabul edilen Ahıska Türkleri’nin Türkiye’ye Kabulü ve İskânına Dair Kanun’un yeniden aktif şekilde uygulanması ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılarak Ahıska Türkleri’ne sahip çıkılması gerektiği vurgulandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Bursa Milletvekili Onur ÖYMEN; Gelişmeleri üzüntü ve kaygı ile takip ettiklerini, yasal ve hukuki tüm haklarını kullanarak bu akan kanın durdurulması ve Türkiye’nin üzerine düşen görevi yapması için elinden gelen tüm mücadeleyi göstereceğini, Türkiye’nin orada yaşanan olaylara kayıtsız kalamayacağını belirtmiştir. Ayrıca TBMM’de konu hakkında Gensoru vereceğini ve Türkiye’nin BirleşmişMilletler Güvenlik Konseyi Üyesi olarak konuyu BirleşmişMilletlere taşıması gerektiğini aktarmışve oraya bir an önce yeterli derecede BM BarışGücüne ait silahlı kuvvetlerin gönderilmesi gerektiğini iletmiştir.

Kaynak: Ahıska Haklar

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz