Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

DATÜB Heyeti Ankara'da Görüşmelerde Bulundu

DATÜB heyeti geçtiğimiz günlerde başkent Ankara’da çeşitli mercilerde Ahıskalıları ilgilendiren önemli görüşmeler yaptı.

DATÜB Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar başkanlığında Kazakistan Temsilcileri ve DATÜB kurucu üyelerinden Roza Osmanova, Sadir Eibov, Azerbaycan Vatan Cemiyeti Başkanı ve DATÜB Azerbaycan Temsilcisi Şemseddin Serveroğlu ile yardımcıları Yusuf Seferoğlu, İbrahim Mamedov’dan oluşan DATÜB heyeti ilk önce Ankara’da TİKA’da görüşmelerde bulundular.

TİKA (Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı) Eğitim, Kültür ve Sosyal İşbirliği Daire Başkanı Dr. Mehmet Yılmaz İle yapılan görüşmede Ahıska Türklerinin yanında olduklarını ve Ahıskalıların vatana geri dönmesini uluslar arası mevzuatlar çerçevesinde elde edilen haklar doğrultusunda en önemlisi de Gürcistan yönetimi ile işbirliği içinde kalarak desteklediklerini ifade etti.  Dr. Mehmet Yılmaz “Biz Gürcü dostlarımızın ve Gürcistan halkının her zaman yanında olduk. Bundan böylede hep böyle olacak. Ahıska Türklerinin geri dönüşü ile ilgili desteklerimiz sürecektir. Gürcistan ile ortak çalışmalarımız neticesinde Ahıskalı akrabalarımızın geri yurtlarına dönmeleri için elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. Bu yönde tüm çalışmalarımız yapılmaktadır. Gürcistan yönetimi ile uygulayacağımız bir proje çerçevesinde Ahıska Türklerinin geri yurtlarına dönüşünü sağlayacağız” dedi.

DATÜB heyeti ise görüşmede haksız yere vatandan sürüldüklerini artık tüm dünyanın bildiğini, 1999 yılında uluslar arası kuruluşlardan olan Avrupa Konseyi’nin ön koşulla kabul ettiği Gürcistan’ın 2007 yılına kadar adım atmadığını, 2007’de çıkarmışolduğu kanunun Ahıska Türklerinin aleyhine olmasına rağmen halen yürürlüğe koymadığını dolayısıyla Gürcistan yönetiminin Altan almakla zaman kazandığını söylediler. Burada Türkiye Cumhuriyeti Devletinin devreye girerek soydaşlarına sahip çıkmasını isteyen DATÜB heyeti TIKA gibi ilgili kurumların dönüşsürecinde Ahıskalılara konut, eğitim, kültür alanlarında daha aktif olmasını talep ettiler.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz