Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Davutoğlu, Dayton Ahıska Türk Toplumu Temsilcileriyle Görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD ziyareti çerçevesinde Dayton Ahıska Türk Derneği temsilcileriyle bir araya geldi.

Görüşmede Dayton’da sayıları hızla artan Türk toplumunun başarılı entegrasyonu ve karşılaştıkları problemler gündeme getirildi. Ahıska Türk toplumunun başarılarından haberdar olduğunu bildiren Davutoğlu, dernek temsilcilerine yenilenmesi gündemde olan Kültür Merkezi konusunda kendilerini desteklediğini bildirdi.

Görüşmede Dayton Belediye Başkanı Gary Leittzell’in Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na yazdığı mektup, heyet başkanı tarafından Davutoğlu’na teslim edildi. Mektupta Dayton’da sayıları gün be gün artan Ahıska Türk toplumunun Dayton’a katkılarından övgüyle söz eden Leitzell, Dayton Ahıska Türk Derneği Başkanı İslam Shakbandarov ile birlikte çalışarak Dayton’a yeni gelen Ahıska Türklerinin ev bulmalarına, topluma uyum sağlamalarına ve yeni yurtlarında geleneklerini devam ettirebilmelerine yardımcı olduklarını ifade etti.

Şehir yönetimi olarak Ahıska Türkü ailelerin Dayton’a entegrasyonları için Ahıska Türk Derneği yöneticileri ile birlikte çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Leittzell, Ahıska Türk Kültür Merkezinin yenilenmesinin de bu projeler arasında yer aldığına işaret etti.

Kültür merkezinin Amerikalılar için de Ahıska Türk toplumunu tanıyabilecekleri bir merkez olarak hizmet vereceğini umut etttiğini söyleyen Leitzell,  projenin hem Türk toplumu hem de Dayton Şehri için yararlı olacağını ifade etti.

Görüşme sırasında Davutoğlu’na ayrıca editörlüğü’nü Yunus Zeyrek’in üstlendiği Bizim Ahıska dergisinin son sayısı hediye edildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu da dernek tarafından önümüzdeki Eylül ayında düzenlenecek programa katılmaya çalışacağını bildirdi.

Kaynak : TURKISHNY.com

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz