Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Dayton, Göçmenlere Kucak Açıyor

Dayton Belediye Başkanı Gary Leitzell, şehrin durumu konuşmasında Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı İslam Shakhbandarov’a teşekkür etti.  

Konuşmasında Dayton şehrinin ABD genelinde “göçmen” kelimesinin negatif bir kavram ve bir tehdit gibi algılandığı bir dönemde “Dayton’a Hoşgeldiniz” adlı bir planla göçmenlere kucak açtığını söyleyen Leitzell, şehir sakinlerinin seferber olarak Dayton şehrini göçmen dostu bir şehir yaptıklarını söyledi.

Bugün 300’ü aşkın Ahıskalı ailenin Dayton’ı kendi evleri olarak benimsediklerini söyleyen Leitzell, “Bunu Ahıska Türk Toplum Merkezi Başkanı Sayın İslam Shakhbandarov olmadan yapamazdık. Kendisinin gösterdiği liderlik ve ülkemize olan bağlılığı övgüye değer,” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl göçmenleri Dayton şehrine çekmek üzere başlatılan proje sonrasında Fransa, Güney Afrika ve Nijerya gibi ülkelerden Dayton’a yerleşmek isteyen göçmenlerden telefon aldığını söyleyen Belediye Başkanı Lietzell, “Dayton’a Hoşgeldiniz” projesinde emeği geçen şehir çalışanlarına teşekkür etti.

Göçmenlerin şehir sakinlerinin diğerlerine nazaran daha girişimci olduklarını ve Dayton şehrinin uzun vadede ekonomik olarak güçlenmesine önayak olacaklarını söyleyen Leitzell, “Amerikan Rüyası, Dayton, Ohio’da gerçek oluyor”, diye konuştu.

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz