Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ohio’da Türk Amerikan Dayanışma Günleri Konferansı

Dayton Ahıska Türk Amerikan Toplumu Merkezi, yılda bir kez düzenlenen ‘Dayanışma Günleri’ etkinliğinin ikincisinin 16 ve 18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyurdu.

Dayton’daki Wright State Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek Türk-Amerikan Dayanışma Günleri programına, aralarında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu Türkiye ve ABD’den yerel ve ulusal düzeyde birçok saygın konuk iştirak edecek.

Türk-Amerikan toplumu'nun ABD'deki diğer topluluklarla olan ilişkilerini geliştirme ve toplumlar arası bir köprü oluşturma amacıyla düzenlenen dayanışma günleri konferansının ikincisinde, ekonomi, din ve kültürüyle Türk Amerikan toplumu mercek altına alınacak.

Konuya ilişkin açıklamasında Dayton Ahıska Türk Amerikan Toplumu Merkezi Başkanı İslam Şahbandarov, konferansın ülkeler ve toplumlar arasında kültürel, eğitimsel ve ekonomik köprüler oluşturduğunu ve Türk Amerikan Dayanışma Günleri’nin her geçen yıl Türk toplumu ve Amerikan halkı arasındaki karşılıklı anlayışa açılan yeni kapılar açtığını söyledi.

Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi tarafından Wright State Üniversitesi ve Dayton Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen konferansa, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra, T.C. Şikago Başkonsolosu Fatih Yıldız, Kaliforniya Başkonsolosu Bonnie Jay Kaslan, TCA Başkanı Lincoln McCurdy, Türk Amerikan Dernekleri Kurulu (ATAA) Başkanı Ergun Kırlıkovalı, ATAA Eski Başkanı Günay Evinch, Louisville Üniversitesi Profesörü Tarihçi Justin McCarthy, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin Kassanov, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanı Prof. Dr. Mehmet PAÇACI, Wright State Üniversitesi Başkanı David Hopkins, Beavercreek Belediye Başkanı Scott Hadley ve Komisyon Üyesi Marilyn J. Reid, Dayton Belediye Başkanı Gary Leitzell, Ohio Eyalet Meclisi Üyesi Roland Winbur, SETA Direktörü Erol Cebeci ve Washington DC Merkezli Muslim Public Affairs Council Başkanı Haris Tarin gibi birçok saygın isim konuşmacı olarak katılacak.

Tarih: 17-18 Eylül 2011

Rezervasyon İçin: info@ataccdayton.org .

Çevrimiçi Kayıt İçin: http://ataccdayton.org/invite/register.php?e=gen

Adres: Wright State University
3640 Colonel Glenn Highway, Dayton, Ohio 45435

İbrahim H. Aydoğan - Turkishny.com

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz