Burhan ÖZKOŞAR 64 haber

İlgili Haberler

AHISKA KENT Konutları Tamamlanmak Üzere

İzmir’de 12 yıldır faaliyetlerde bulunan İzmir Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. İbrahim Agara birçok aktivite içinde öylesine bir faaliyete imza attı ki Ahıska adını sonsuza kadar İzmir’de yaşanmasına sebep oldu.

TOKİ tarafından yaptırılan “Ahıska Kent” konutları uzun uğraşılar sonunda tamamlanma aşamasına gelerek birkaç ay içinde hak sahiplerine teslim edilecek. Ahıskalıları bir araya toplayacak projede Ahıska kültürünün İzmir’de sonsuza dek yaşanmasına da sebep olacak.

DATÜB Genel Koordinatörü Prof. Dr. İlyas Doğan ile Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar İzmir’de Ahıska Kent konutlarını gezerek son durum hakkında bilgi aldılar.

Dernenk başkanı Dr. İbrahim Agara’nın verdiği bilgiye göre “3835 sayılı Ahıska Türklerinin Türkiye’ye göç ve iskanına dair kanunlar çerçevesinde iskansız göç etmişve Türkiye ye yerleşmişAhıskalılar için 60. hükümet tarafından Koyundere İzmir'de yoksul ve alt gelir grubu kapsamında 568 konut ve sosyal tesisleri olarak projelendirilmiştir. Bitmek tükenmek bilmeyen sorunlarıyla mücadele eden Ahıskalıların hayati önem taşıyan problemlerinden biri de bu topraklar üzerinde ailesine ve geleceğine bir ev sahibi olmalarıdır.  Bu çerçevede İzmir Ahıska Türkleri Derneği yönetim kurulu uzun süren bir çalışma sonucunda, 3835 sayılı yasa kapsamında İzmir’de Ahıska Türkleri Federasyonu üyeleri için TOKİtarafından konutların yapılması gerçekleştirilmiştir. T.C. Başbakanlığa bağlı TOKİile Ahıska Türkleri federasyonu arasında dar gelirli ve yoksul aileler için 25.08.2005 tarihinde çift taraflı protokol imzalanmıştır. Protokole göre A ve B tipi toplam 568 konut ve sosyal donatı yapılmaktadır. Yapılan bu evlere kendisine, eşine ve on sekiz yaşaltı çocuklara ait evi olmadığını beyan eden federasyon üyeleri, T.C. vatandaşı Ahıska Türkleri aileleri katılmıştır” dedi.

Şantiye alanında müteahhit firma yetkilisinden aldığımız bilgiye göre konutların yüzde 86 oranında tamamlandığı ve TOKİile yapılan anlaşma gereği iki ay içerisinde tamamlanarak ön kabule geçileceğini ifade ederek konutların anahtar tesliminin Mayıs ayı sonuna doğru gerçekleşeceğini söyledi.

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz