Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

3 Yıldır Bir Yolu Yapamadı

İzmir'de yaşayan Ahıska Türkleri'nin TOKİ'den ev sahibi olma hayali, CHP'li Büyükşehir Belediyesi yüzünden çileye dönüştü.

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla 2009 yılında tamamlanan konutlar, CHP'li Belediye'nin 3 yıldır 600 metrelik yolu yapmaması nedeniyle sahiplerine verilemiyor.
CHP'li Belediyeler halkın sorunlarını çözmek yerine, var olan sorunlara yenisini ekliyor. İzmir'de yaşayan Ahıska Türkleri'nin TOKİ'den ev sahibi olma hayali, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzünden çileye dönüştü.
KONUTLAR 2009 YILINDA TAMAMLANDI
Akit'ten Hasan Tosun'un haberine göre, 1944 yılında Sovyetler Birliği tarafından sürgün edilen Ahıska Türkleri'nin İzmir'de kurduğu Ahıska Türkleri Derneği, 2005 yılından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan İzmir'de yaşayan Ahıskalılar için alt gelir grubuna yönelik toplu konut yapılması talebinde bulundu. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla TOKİ, Menemen ilçesi Koyundere Mahallesi'nde 568 daireli Ahıskakent konutlarının yapımına başladı. Konutlar, 2009 yılında tamamlandı.
3 YILDIR YOLU YAPMADI
TOKİ, su ve kanalizasyon işlerin kapsayan alt yapı inşaatını yapmak için CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. Ancak CHP'li belediye, 3 yıldır yaklaşık 600 metrelik bağlantı yolunu yapmadı. Konut sahiplerinin ısrarlı başvuruları üzerine geçen ay başlatılan çalışma ise yol üzerinde ortaya çıkan kaya yüzünden durduruldu. Kayayı kırmak için daha büyük bir araç getireceğini söyleyen belediye ekipleri de bir daha dönmedi.
“BİR KAYAYI PARÇALAYAMADILAR”
Akit'e konuşan İzmir Ahıska Türkleri Derneği Başkanı İbrahim Agara, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 600 metrelik yolu üç yılda bitiremediğini, bu yüzden de binlerce kişinin evlerine taşınamadığını söyledi. Çalışmaların yol üzerinde çıkan dev bir kaya yüzünden durduğunu söyleyen Agara, “Koca koca dağları deliyorlar, bir tane kayayı parçalayamadılar. Belediye ekipleri, 20 gündür kayıplara karıştı. İnsanları üç yıldır mağdur ediyorlar. Vatandaşlarımız perişan durumda” dedi.
“BELEDİYE İLGİ GÖSTERMEDİ”
2009 yılının Haziran ayında İzmir Ahıska Türkleri Derneği olarak yolun yapılması için Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe verdiklerini belirten Agara, “Ancak belediye gerekli ilgiyi göstermedi. Yol bitirilemediği için alt yapı da döşenemiyor. Bu yüzden insanlar evlerine de taşınamıyor. Buradan ev alanlar zaten zar zor geçinen insanlar. 3 yıldır fazladan kira parası ödüyorlar. Yol sorunu giderilmiş olsa bu paralar, borçları için kullanılacaktı” diye konuştu.
“SÜRGÜN HAYATI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”
Mağdur olan vatandaşlardan Mustafa Şahbaz ise Ahıska Türkleri'nin yüz yıldır sürgün dolu bir hayat yaşadığını belirterek, şunları söyledi: “Belediye başkanı, vali ve TOKİ yetkililerini yaşadığımız sıkıntıları yerinde görmeye davet ediyorum. Vatanımız diye sığındığımız Türkiye'de bir yuva kurmak istiyoruz. Kendi evlerimize taşınmak istiyoruz. 568 aile ve 1500 kişi evini bekliyor. Artık sürgün hayatı yaşamak istemiyoruz.”

Kaynak: İhlas Son Dakika

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz