İslam Shakhbandarov 2 haber

İlgili Haberler

ABD’den Bursa’ya Kardeşlik Talebi

ABD’nin Dayton Belediyesi Uluslararası İlişkiler Görevlisi Anthony B. Whitmore ve Kırgızistan Celalabat’dan gelen Ahıska Türkleri Kamu Derneği Başkanı Süleyman Sarıyev, Dayton Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı İslam Shakhbandarov ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Bursa Şube Başkanı Paşa Alihan, Tarihi Belediye Binası’nda Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç ile bir araya geldiler.

Heyet, 16 – 19 Eylül tarihleri arasında Dayton Üniversitesi’nde yapılacak olan ve Ahıska Türkleri’nin düzenlediği konulu konferansa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi de davet ettiler. Bursa ile Dayton arasında kardeşlik anlaşması imzalamak istediklerini söyleyen Dayton Belediyesi Uluslararası İlişkiler Görevlisi Anthony B. Whitmore, Ahıska Türkü’nün yoğun olarak yaşadığı Bursa ile yapılacak bu anlaşmanın konferanstan önce gerçekleştirilmesini istedi. Whitmore, kardeşlik anlaşmalarının başka şehirlerle de yapılacağını sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç de 400’e yakın Ahıska Türkü’nün yaşadığı Dayton ile Bursa arasındaki kardeşlik anlaşması talebini, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ileteceğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın Ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

Kaynak: TURKISHNY.com

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz