Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Vatana dönüş için başvuru süresi uzatıldı

Gürcistan Parlamentosu, İkinci Dünya Savaşı sırasında topraklarından sürülen Ahıska Türklerinin vatanlarına dönüşü için çıkarılan yasanın süresini 2010'a kadar uzattı.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği üyesi ve Gürcistan Ahıska Türkleri Derneği (Vatan Cemiyeti) Başkanı İsmail Moridze, 1 Temmuzda sona eren başvuru süresinin 1 Ocak 2010'a kadar uzatıldığını açıkladı. Moridze, Parlamento Dışİlişkiler Komisyonu Başkanı Akaki Minaşvili ve iktidar partisinin Grup Başkanı Petre Tsiskarişvili ile yaptıkları görüşmeler sonucu, başvuru süresinin uzatılmasının parlamentoda onaylandığını belirtti.İsmail Moridze, Akaki Minaşvili ile yaptığı görüşmede, Ahıska'ya dönecek ailelerin beraberinde getirecekleri ev eşyası ya da traktör gibi tarım araçları için gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması ve vergi alınmaması konusunu da gündeme getirdiklerini, Minaşvili'nin bu öneriye sıcak baktığını ve konuyu Maliye Bakanlığına götüreceğini söyledi.
Moridze, daha önce bölgeye yerleştiği halde hala vatandaşlık alamayan Ahıskalıların işlemlerinin hızlandırılması konusunda da Gürcü yetkililerden söz aldıklarını kaydetti.
Başvurusu süresinin bir kez daha uzatılacağını sanmadığını belirten Moridze, bugüne dek yaklaşık 2 bin 300 ailenin başvurusunun kabul edildiğini, çalışmaların hızlanması halinde 6 aylık sürenin yeterli olabileceğini belirtti.

Kaynak : Zaman Gazetesi

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz