Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Oturma İzni Sıkıntısı Yaşlı Çifti Birbirinden Ayırdı

Gürcistan'ın Ahıska bölgesinden göz ameliyatı için Azerbaycan'a giden ve ameliyatın ardından ülkelerine geri dönen 74 yaşındaki Zenne Gövherova ülke topraklarına alınırken, eşi Mahmut Gövherov ise sınır dışı edildi.
Ahıska'dan sürüldükleri 1944 yılından bu yana yurt özlemiyle yaşayan ve her türlü işkence ile zulme katlanan Ahıska Türkleri, Avrupa Konseyi'nin kararı ile Gürcistan'daki Ahıska'ya dönmeye başladılar. Çok büyük umutlarla geldikleri Ahıska'da ev alan Ahıska Türkleri, ama vatandaşlık ve oturma izni alamadıkları için adeta sürgün kamplarındaki hayatı yaşıyorlar. Mahmut Gövherova ve eşi Zenne Gövherova da Ahıska'ya gelerek ev aldı. Gürcistan devleti vatandaşlık ve oturma izni vermediği için göz ameliyatı
için geldikleri Azerbaycan'a giden Mahmut Gövherova ve eşi, tedavileri tamamlandıktan sonra tekrar Ahıska'daki evlerine dönmek istedi. Zenne Gövherova'ya geçiş izni verilirken, eşi Mahmut Gövherova'ya ise izin verilmedi. Yakınlarıyla evine geldi Zenne nine, 9 aydır 74 yaşındaki eşinin yolunu bekliyor. Komşuları ise Zenne nineyi yalnız bırakmıyor.
Yaşanan sıkıntılara bir örnek de Dursun ailesi oldu. 3 yıl önce Özbekistan'dan Ahıska'ya gelerek yerleşen aile, ne oturma izni ne de vatandaşlık hakkı alamadı. Dünyanın çeşitli devletlerinde bulunan Ahıskalıların kurduğu Dünya Ahıska Türkleri Birliği'nin girişimleri de sonuç vermezken, Avrupa Konseyi'nin etkisiyle 5 bin kişiye geri dönüş statüsü verildiği söylense de Ahıska'ya gelenlere hala statü verilmedi.

Kaynak: Gürcistan'da Oturma İzni Sıkıntısı Yaşlı Çifti Birbirinden Ayırdı

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz