Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ehliyet çetesine ağır darbe

Bursa’da oturan Türk Cumhuriyetleri uyruklu kişilerin sahte evrakla ehliyetalmasını sağlayan çete, polisin operasyonuyla çökertildi. 18 kişi gözaltına alınırken, şu ana kadar sahte evrakla alınmış 50 ehliyete el konuldu.

Bursa'da yaşayan Türk Cumhuriyetleri uyruklu kişiler için sahte evraklar düzenlenerek Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden ehliyet almalarının sağlandığı yönünde bilgiye ulaşan polis, yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonrası operasyon başlattı. Operasyonda birisi kadın 18 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Ahıska uyruklu olan ama uzun süredir Bursa'da yaşayan kişilere ülkelerinde ehliyetleri varmış gibi evraklar düzenleyerek, Türkiye'de hiçbir sınava tabi tutulmadan dönüştürülmüş ehliyet almalarını sağladıkları anlaşıldı. Zanlıların ehliyet başına bin 500-3 bin lira arasında ücret aldıkları öne sürüldü.

Polis şu ana kadar belirlediği sahte evrakla alınmış 50 kişiye ait ehliyete el koyarken; bu sayının artabileceği öğrenildi. Gözaltına alınan ve liderliğini 57 yaşındaki Şakir K. ile 60 yaşındaki Niyazi T.'nin yaptığı iddia edilen zanlılar, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Ehliyet sahipleriyle ilgili de yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak: Focus Haber

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz