Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıskalılar Vakfı 13. Geleneksel Piknik Şöleni

Ahıskalılar Vakfı’nın 30 Haziran 2013 Pazar günü Küçükçekmece - Şamlar Ormanı Piknik alanında düzenlediği 13. Piknik Şenliği tek kelime ile muhteşem oldu. Katılmayanlar gerçekten çok şey kaybetti. Vakıf Başkanı Sn. Mehmet OĞUZ; açılış konuşmasında 13. Piknik şöleni katılımcılarına çok teşekkür ederek söze başladı.

Her zaman olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi bu piknikte de gösterdiniz. Biz Ahıskalılar Vakfı olarak üyelerimizin mutlu ve acı günlerinizde, her zaman olduğu gibi yanınızda olduk ve olmaya devam edeceğiz. İstanbul başta olmak üzere diğer Şehirlerden katılan Ahıskalı Hemşerilerimiz 7’sinden 70’ne kadar hepsi doyasıya eğlendiler. Yeşilin, havanın muhteşem uyumu ve Bahar ve yaz çiçeklerini koklayarak bütün yorgunluklarını ve streslerini attılar. Yıllardan beri görmedikleri akraba ve dostları ile buluştular. Her yaşta gençlerimizin çeşitli yöresel oyunlarını ve yarışmalar ile katılımcılar adeta coştular. 
13. Piknik Şölenimizde ilk olarak bazı sponsor destekleyici firmaların desteği ile (ayrıca katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.) kur’ a çekilerek değişik (ev aletleri, çocuklara bisiklet, oyuncak ve hastane çeki) hediyeler dağıtıldı.

Piknik şenliğimize başta Çalışma Bakanı Sn. Faruk ÇELİK, Kahramanmaraş Milletvekili Sn. Nevzat PAKDİL ve bazı Vekillerler Metin KÜLUNK , Başta Sn. İstanbul Valis Huseyin Avnı MUTLU bey efendi olmak üzere , bir çok İlçe Kaymakamlıkları,başta İstanbul İBB Başkanı Sn. Kadir TOPBAŞ , Başakşehir beledıye bşk. Sn Mevlut UYSAL , Bahçelievler ilçe Belediye Başkanı Sn. Osman DEVELİOĞLU ve birçok ilçe Belediye Başkanları mesaj göndererek , katılımcılara selam ve muhabbetlerini bildirdiler, ayrıca telefonla birçok Dernek Başkanları başarılar dilediler.

Burdan Başakşehir beledıye Bşk. Sn Mevlut UYSAL başkanımıza yıllardan beri bu piknik alanını bize tahsıs edıp,aynı zamanda lojıstık desteklerını esırgemedıklerı için ve Bahçelievler ilçe Belediye Başkanı Sn. Osman DEVELİOĞLU ve birçok ilçe Belediye Başkanlarıda bıze her zaman araç tahsis ettıklerı için milletimiz adına sonsuz teşekkürlerımızi bildırırız.

Bu sene bazı yoresel sanatçılarımızın dışında Türk Halk Müziği Snatçısı Çerkez kızı Ruya EREN hanım efendılerde guzel tükulri ile katılanları çoşturdu.

Vakıf olarak protokol misafirlerimize çeşitli yöresel yemekler (katmer, kete, pişi, lokum, bazlama ) ikram edildi. Tüm katılımcılar Piknik Şenliğin yılda bir defa nın az olduğunu dile getirerek, en az birkaç defa tekrarının yapılmasını Vakıf Başkanından ısrarla talep ettiler.

Kaynak: http://www.ahiskalilarvakfi.com/346_GELENEKSEL-13--PIKNIGIMIZ-COK-GUZEL-OLDU-.html

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz