Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ahıska Türkleriyle Yemekte Bir Araya Geldi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kırgızistan ziyareti kapsamında Ahıska Türkleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Ahıskalı gençler, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş'a Kafkas dans şöleni düzenledi.3 resmi ziyaret kapsamında Kırgızistan'a gelen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek elçilik çalışanlarıyla sohbet etti. Daha sonra Kırgızistan'daki Ahıska Türkleri'yle akşam yemeğinde bir araya gelen Kurtulmuş'a Kırgız çadırında yöresel yemekler sunuldu. Yemekte Ahıskalı gençler sahneye çıktı. Birbirinden renkli Kafkas danslarını sergileyen gençler, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş'tan tam not aldı. Kurtulmuş zaman zaman yöresel türkülere alkışlayarak tempo tuttu.

Yemekte konuşan Kurtulmuş, "Ahıska meselesi, 1. Dünya Savaşı'nda ortaya çıkan ve hala dikiş tutmayan, dünyadaki dengesizliklerin sonucu olan tipik bir trajedidir. Ahıska Türkleri'nin yaşadığı gibi nice trajediler yaşadık ama ne yazık ki kader planında en ağır trajedilerden birisi değerli Ahıskalı kardeşlerimize düştü. Sizin babalarınızın, dedelerinizin tek tek ne acıklı hikayelerini biliyorum. Mezarları bile bilinmeyen Ahıskalıların olduğunu, o yolculuk sırasında trenlerden atılan insanların olduğunu biliyorum, unutulan insanların olduğunu biliyorum. Ama çok şükür Ahıskalılar uyandı" ifadelerini kullandı.

"Bizim zihnimizde tarihte olduğu gibi hiçbir zaman rövanş almak olmayacak" diyen Kurtulmuş, "Bu anlamda Ahıskalılar böyle bir olgunluğu ortaya koymuş, kendilerine yapılan onca zulme karşı medeni bir şekilde haklarını aramış bir millettir" şeklinde konuştu.

Yemeğin ardından Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a Kırgızların geleneksel kıyafeti ve kalpak hediye edildi.
Elçilikte, Kırgızistan'da yatırım yapan Türk iş adamlarıyla da görüşen Kurtulmuş, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Bişkek'te yaptırdığı ve bitmek üzere olan halk ekmek fabrikasının inşaatını gezdi.
Başbakanlık TİKA yetkililerinden bilgi alan Kurtulmuş, Kırgızistan'da ekmeği kaç lira olduğunu sordu. Yetkilinin duraksaması üzerine Kurtulmuş'un, "İnşallah biliyorsundur" demesi renkli anlar yaşattı.  

Kaynak: İHA

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz