Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıska'da Son Tango

2007 Temmuz'un da Gürcistan Meclisi tarafından Avrupa Konseyi'nin talepleri doğrultusunda çıkanların DönüşYasası doğrultusunda 65 yıl önce yurtlarından yuvalarından Stalin'in kızıl faşist rejimi tarafından sürülen Ahıskalılar'ın başvuru süresi yıl sonunda bitiyor.

Koşulları dolayısıyla zaten güçlükle ayakta durabilen Ahıskalılar ayrıca yasanın içerdiği açık-örtük bir çok güçlük ve engelle de uğraşmak zorunda 2008'de Osetya Savaşı‘nda da olumsuz yönde etkilenen dönüşsüreci başvuru sürelerindeki uzatmalar ile canlı tutuluyor. Ancak son uzatma 2009 ile birlikte bitiyor. En çok başvuru Devlet desteğinden yararlandığı için Azerbeycan ve Rusya'dan oldu.

Türkiye'den ise AK Parti iktidarının diğer sahalarda olduğu gibi içi boşböbürlenme ve iç siyasete dönük propaganda şovları dışında birinci derecede sorumlu olduğu Ahıska içinde. Çoğu Azerbeycan'dan olmak üzere elliden fazla ailenin dönüşyaparak yerleştiği Ahıska'da Türkiye'den değil yerleşen doğru dürüst bir başvuru süreci bile yok.

Kendisini Halit Bin Velit ya da Selahattin Eyyübi mertebesinde büyük bir İslam Kahramanı gibi gören Sayın Başbakan kendi köyünden neredeyse yürüyüşmesafesi yakınlığında olan Ahıska ve Acara'nın mazlum Müslüman kitlesinin en temel ve yaşamsal sorunlarına karşı büyük bir vurdumduymazlık ve aldırmazlık içinde.

Yurt Partisi olarak kutsal Kurban Bayramı'nı idrak ettiğimiz  şu günlerde Ahıska'lı kardeşlerimize destek ve dayanışma duygularınızı ısrarla yineliyoruz ve yeniliyoruz. Dönüşbaşvuruları için son ay olan Aralık'a girerken Ahıska Dernekleri ile işbirliği içinde ülkemizde yaşayan otuzbine yakın Ahıskalı'nın BAŞVURU SEFERBERLİĞİ içinde bu son ayı en iyi şekilde değerlendirebilmesi için herkezi ve özellikle Hükümeti göreve çağırıyoruz.

Bu süreçte ve ardından dönüşve yeniden Ahıska'ya yerleşme sürecinde Genel Başkan Yardımcımız Murat Güztoklusu'nun yayınladığı ve AHISKA.NET sitesinde de yer alan AHISKA'YA DÖNÜŞ PROGRAMI'nı yurda kavuşma sevinciyle ÇİFTE BAYRAM'a vesile olması dileğiyle bilgilerinize sunuyorum.

Kaynak : Yurt Partisi

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz