Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Yüz Kırgız isyancıya direnen Ahıskalı Türk öldürüldü

Kırgızistan'da topraklarının istila edilmesine direnen bir Ahıska Türkü, 100 isyancı tarafından öldürüldü.

Devlet başkanının devrilerek geçici yönetimin idareyi ele aldığı Kırgızistan'ın başkenti Bişkek yakınlarındaki Mayevka köyünde dün Kırgız isyancılar, Ahıska Türkleri’ne ve Ruslara ait topraklara el koymak için harekete geçti. İsyancılar Türk ve Rus azınlığın evlerini yağmalayıp ateşe verdi. Olaylarda beşkişi ölürken, hayatını kaybedenlerden biri de evini 100 Kırgız isyancıya karşı korumaya çalışan bir Ahıska Türkü'ydü.

Alik Aliyev isimli bir görgü tanığı, Reuters haber ajansına öldürülen Türk'ün yerdeki kanını göstererek yaşananları anlattı.

Aliyev ismi açıklanmayan Türk komşusu için, "Herkes kaçtı ama o direndi. Bu yüzden onu bıçak ve yabalarla saldırarak öldürdüler" dedi.

İsyancılar tarafından başlatılan yağma ve istila sonucu, azınlıkların mallarını bırakıp kitleler halinde köyü terk ettiği bildirildi.

Geçici hükümet, etnik tansiyonun yükseldiği köye dün geceden itibaren 300 asker ve polis gönderirken, bölgedeki gerginlik bugün de devam ediyor.

Mayevka’da, Kırgızların ve Rusların yanı sıra, 1944’de Sovyet diktatör Josef Stalin tarafından Gürcistan’dan Orta Asya’ya sürülen Ahıska Türkleri de yaşıyor.

Reuters haber ajansına konuşan köylüler, bölgedeki Türk ve Rus azınlığın nispeten daha varlıklı görüldüğü için yağmacıların saldırılarına hedef olduğunu söyledi.

Kaynak : Hürriyet

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz