Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Ahıskalı Türklerin TOKİ ve Belediye Mağduriyeti

T.C Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın oluru ile Ahıska Türkleri dar gelirli ve yoksul aileleri için Koyundere -Menemen- İzmir’de 568 konut ve sosyal donatı çalışmaları TOKİ tarafından başlatılmıştır.

Üyelerimiz açısından sıkıntılı bir bekleyiş olarak geçen 5-6 yıllık süre içerisinde ufak tefek işler hariç inşaat çalışmaları sona ermek üzeredir.

Şu anda en büyük sıkıntımız konutlar ile Koyundere köyü arasındaki kanalizasyon ve içme suyu bağlantısının yapılamamasından dolayı konutların bitmesi yada geçici kabulü söz konusu olamamaktadır.

İki yıl öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ Başkanlığına su ve kanalizasyon sorununun giderilmesi ile ilgili (14 Haziran 2009 tarihli) dilekçe verilmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ arasındaki bürokratik sıkıntılar sebebiyle çalışmalar başlatılamamıştır.

En son alınan bilgiye göre İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ arasında yeni yıla kadar sürecek bürokrasi çalışmaları sonucu TOKİ parasını yatırarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi

Tarafından su ve kanalizasyon çalışmalarına  başlanacağı ifade edilmiştir.

İki yıl önce verilen dilekçemizde; biz sorunları açık bir şekilde ifade etmiş olsakta, su ve kanalizasyon sorunlarının, konutların bittikten sonra hala giderilmemiş olması karşında neden mağdur edildiğimizi anlayamıyoruz. Acaba birileri kasıtlı mı yapıyor diye düşünmeye başladık.

Yüzyıllardır sürgün ve soykırımlara uğramış AHISKA TÜRKLERİ’nden oluşan 568 aileyi ev sahibi etmek adına Sayın Başbakanımızın başlattığı bu projenin tamamlanarak hak sahiplerine en kısa sürede teslim edilmesini temenni etmekteyiz.

Konut hak sahibi üyeler adına:
Dr. İbrahim AGARA
İzmir AHISKALILAR Derneği Başkanı

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz