Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Egelileri Tanıtım Günleri’nde Ahıska Türkleri

Başkent Ankara’da EGEM Platformu tarafından beşincisi düzenlenen Ege İlleri Tanıtım Günleri fuarında katılan İzmir’deki Ahıskalar da stant açtı. 

İzmir Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi tarafından açılan standa Ahıska ve Ahıska Türkleri tanıtıldı. Binlerce kişinin ziyaret ettiği etkinlikte İzmirli  Ahıskalıların fuarda stant açmasını sağlayan DATÜB (Dünya Ahıska Türkleri Birliği) Meclis üyesi Prof. Dr. Hamit Hancı Ahıska Türklerinin tanıtılmasını sağlamış oldu. Ahıska Türkleri’nin sürgünleri ve bugünkü yaşadıkları ülkelerdeki durumları hakkında standı ziyaret edenlere bilgi aktarılırken, gelen sorular üzerine 68 yıllık vatan mücadelesi anlatıldı. Standı ziyaret edenler arasında yer alan İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ Ahıska konusunda Dernek Başkanı İbrahim Agara’dan geniş bilgi aldı. Milletvekili DAĞ, İzmir’de ki Ahıska Türklerinin sorunlarını dinleyerek, bu konuda özel bir çalışma başlatacaklarını ve sorunların çözümü için birlikte çalışacaklarını söyledi.
EGEM Platformunda Ege illerinin yoğun bir katılımı ile gerçekleştirilen etkinliğe siyasilerde büyük ilgi gösterdi. Ege’nin yöresel yemeklerinin dağıtıldığı, zeybek ekibinin gösterilerde bulunduğu, mesir saçım töreninin gerçekleştirildiği etkinlik, renkli sahneleri ile katılımcıları, Ankara’nın yorucu gündeminden alıp Ege’ye götürdü. Açılışın ardından stantları gezen İzmir Milletvekili Av. Hamza DAĞ, İzmir kültür ve dayanışma derneğini ziyaret ederek, burada İzmirli hemşerileri ile İzmir üzerine koyu bir sohbete daldı. 
İzmir’in Türkiye’nin her yerinden göç eden ve çok farklı kültürleri içinde barındıran bir şehir olduğunu ifade eden DAĞ, “ İzmir’e yerleşen bütün herkes çok kısa bir süre sonra kendisini İzmir’e ait hissederek, kendisini İzmirli olarak tanımlamaktan mutlu oluyor” dedi.

Kaynak: DATÜB

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz