Mikail İbrahimoğlu 503 haber

İlgili Haberler

Sıkıntılarımızı Atmak için Buluşacağız

70 yıldan beri Eski Sovyetler rejiminin zulmüne uğrayan ve yurtsuz bırakılan Ahıska Türkleri 1992 yılından beri imkanları dahilinde Türkiye'ye bir aylık serbest vizeyle gelip uzun mücadeleler sonucu ikamet alarak Türkiye'de yaşamına devem etmeye başladılar.

Geldik ama sıkıntılarla karşılaştık. Şöyle ki, bize verilen pasaportlarımıza çalışamaz kaşesi vurulmuş, bizimle beraber Türkiye'ye göç eden Bulgaristan Türkleri çalışıyor ama Ahıska Türklerine çalışmak yasak. Türkiye böyle bir ayrıma gitmesi bütün Ahıska Türklerini derinden üzmektedir.

Sıkıntılarımızı atmak için buluşacağız.

Ahıska Türkleri bu sıkıntıların stresini atmak için yılda bir kere bilhassa İstanbul başta olmak üzere Türkiye'de yaşayan Ahıskalıları bir araya getirerek hasretleri buluşturuyoruz.

Bunun yanında yöresel yemeklerimizi, yöresel oyunlarımızı sergileyip kültürlerimizin yaşamasını muhafaza etmeye çalışıyoruz.

Her yıl Vakfımızın öncülüğünde yapılan bu piknik faliyetlerinin amacına ulaştığını görmek vakfımız çalışanlarını mutlu etmiştir. Pikniğe katılan tüm vatandaşlarımızda mutlu ve memnun bir şekilde pikniklerin devamını arzu ettiklerini dile getirmeleri doğrultusunda piknik Faliyetlerimiz gelenekseleşerek devam edecektir.

Aynı şekilde vakfımız tarihi bağlarımızı kuvvetlendirme ve canlı tutmaya yönelik geziler düzenlemektedir. Yaptığımız gezilerden bazıları, şunlardır. Çanakkale Gezisi, Edirne Camileri, İstanbul  Camileri, müzeleri Gezisi, Konya gezisi, Şehitler Diyarı Çanakkale Gezisi gibi geziler her yıl düzenlenmektedir.

Kaynak: SiyasalBirikim

Yorumlar

0 yorum

Ahıska Haber

Ahıska ve Ahıska Türkleri ile ilgili siz de haber yazın, yayınlayalım.
Yeni Haber Yaz